Vanaf vandaag te zien in de bioscoop

Habitat (Vue Docs)Première: Habitat

 Over de film:

Na ruim 3 jaren lang in één van mooiste Nederlandse nationale parken te hebben gefilmd melden filmmakers Henk en Janetta Bos met trots dat hun nieuwe natuurfilm Habitat is voltooid. De film is geheel opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa, niet alleen een van de mooiste Nederlandse nationale parken maar tevens een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa. Na het overweldigende succes van de vorige film van het tweetal – Wildernis in Drenthe uit 2016, die zelfs de voorronden van het L’OR Gouden Kalf haalde – ontstond de wens om ook zo’n grote film over het Nationaal Park Drentsche Aa te maken. Die uitdaging werd aangegaan en het waanzinnige avontuur kan nu aan de wereld worden getoond. Habitat is een welgemeend eerbetoon aan het gebied, waar natuur en cultuur al duizenden jaren samengaan en dat zich qua biotoop en schoonheid met recht uniek mag noemen.   De film is een schitterend en waardevol document waarin de Drentse natuur zich openstelt als nooit tevoren en van begin tot eind wordt ondergaan als een avontuur. Vol prachtige verhalen over wat zich binnen deze ongerepte natuur afspeelt en waarvoor sommige dieren maandenlang werden gevolgd.

 

Birds of PreyPremière: Birds of Prey 

Over de film:
Ken je die grap van de agent, de zangvogel, de psychopaat en de maffia-prinses? Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) is een bizar verhaal verteld door Harley zelf, zoals alleen Harley dat kan. Heel Gotham wordt overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan. In deze film van Warner Bros. Pictures keert Margot Robbie (“I, Tonya”) terug als Harley Quinn.

 

 

 

The LodgePremière: The Lodge

 Over de film:

Na het verlies van hun moeder zijn de Mia en Aidan gedwongen om met hun nieuwe stiefmoeder (Riley Keough) alleen Kerst door te brengen in een afgelegen berghut terwijl ze worden bedreigd door een angstaanjagende bovennatuurlijke kracht. The Lodge wordt tot leven gebracht door de makers van ‘Goodnight Mommy’ , de alarmerende Oostenrijkse horrorfilm waarbij het publiek in zijn stoel flauwviel en uitgroeide tot een zenuwslopende nachtmerrie.

 

 

 

 

 

Spike en de Magische SteenPremière: Spike en de magische Steen

Over de film:

Spike is alles behalve een schattig, klein egeltje. Ze barst van de energie en het zelfvertrouwen en heeft een bijna te levendige verbeelding. Bovendien is ze niet bepaald op haar mondje gevallen. Ze houdt ervan verhalen te vertellen aan iedereen die wil luisteren (of niet). ‘Toevallig’ is zij in die verhalen altijd zelf de grote heldin. Op een dag komen de dieren in het bos erachter dat hun watervoorraad en de waterbron bijna op zijn. De enige manier voor de dieren om op hun plekje in het bos voort te kunnen leven is door de magische watersteen uit de klauwen te halen van degene die deze ooit heeft gestolen: de gemene berenkoning Bantur. Spike voelt zich geroepen om het bos en de dieren te redden en gaat op pad om de magische watersteen terug te halen. Tot haar grote schrik kan Tjum de eekhoorn het niet over zijn hart verkrijgen om haar alleen te laten gaan. Nu zou die vervelende, kleine eekhoorn er weleens achter kunnen komen dat haar mond een stuk groter is dan haar dapperheid. Spike en Tjum zullen echter moeten leren samenwerken om het meest uitdagende avontuur van hun leven tot een succes te maken!

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie