Pokerrun gaat Wensstichting Drenthe steunen

Hoogeveen – De 9e Pokerrun van MC Motorhead uit Hoogeveen wordt zaterdag 13 juni verreden. Dit jaarlijks terugkerende motorevenement trekt veel motorrijders van heinde en verre. Maar liefst 14 clubs uit Drenthe, Overijssel, Friesland en Flevoland hebben die dag hun deuren geopend voor nieuwsgierigen en verkopen versnaperingen waarvan de opbrengsten gaan naar een goed doel.

Elk jaar steunt de Pokerrun een ander goed doel. De pokerruncommissie vraagt elk jaar goede doelen om zich te melden. Dit jaar waren er maar liefst 8 inzendingen waaruit gekozen moest worden. De organisatie kiest bij voorkeur een lokaal goed doel met een kleine beurs, kleinschalige projecten dus. Voor de motorrijders is het belangrijk dat er niets blijft hangen aan de spreekwoordelijke strijkstok. De keus is dit jaar gevallen op Wensstichting Drenthe. Wensstichting Drenthe heeft dependances in Assen, Meppel en Emmen. Vanuit deze plaatsen worden allerlei wensen gecoördineerd. Afgelopen jaar brachten de bikers 6500 euro naar Stichting Actief Samenleven uit Pesse.

Deze wensstichting vervult de wensen van kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo zijn zij er voor kinderen die ziek zijn, voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden en/of voor kinderen die al jong mantelzorger zijn. Hun doel is om deze kinderen, vaak samen met vader en/of moeder, broertjes en/of zusjes, weer een dag te laten stralen en ze een herinnering mee te geven waar ze nog lang op terug kunnen kijken.

De start/stopplaatsen zijn bij MC Black Eagle in Zwartemeer, Motorclub Schoonebeek, Roving Spirit MC uit Slagharen, DTC Daarle, CMA Hardenberg, MC De Zweef uit Nieuwleusen, AMBC Staphorst, MC Genemuiden, NorthEast Polderbikers uit Kraggenburg, De Vlotterbak uit Steenwijk, Bikersclub Meppel, Eastwood uit Oosterwolde, HDC Eelde en MC Motorhead uit Hoogeveen. Het idee van de pokerrun is om bij deze organiserende clubs langs te gaan op de motor en daar een speelkaart op te halen in een gesloten envelop. Bij de finish worden de enveloppen geopend en voor de hoogste kaarten zijn er mooie prijzen te winnen.

De finish van de pokerrun is in Hoogeveen bij MC Motorhead aan de Achteromsedijk. Bij de finish zijn allerlei activiteiten. Zo zijn er wederom spectaculaire unicycle demo’s. Er is request DJ en nog meer. En natuurlijk is het een geweldig spektakel om de 400+ motoren te zien finishen.

Zin in een mooie toertocht. Voor meer info (of sponsoring) kijk dan gauw op de website van de pokerrun of Pokerrun op Facebook. Of kom gewoon kijken bij de finish.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Pokerrun gaat Wensstichting Drenthe steunen

Geef een antwoord