Historische ontmoeting Hoogeveen-Quick’20

Hoogeveen: Een historische ontmoeting zondag op het Bentinckspark. Na meer dan veertig jaar staat de laatste Hoogeveen – Quick’20 op zondag op het programma. De eerste ontmoeting was in het seizoen 1977-1978 toen Hoogeveen landskampioen werd bij de zondagamateurs.

Onlangs besloot Quick’20 de stekker te halen uit het vlaggenschip op zondag en verder te gaan op zaterdag. De zaterdagtak speelt al in de tweede klasse, dus men hoeft niet onderaan de ladder te beginnen. Doelstelling is om binnen drie jaar terug te keren in de Hoofdklasse op zaterdag. De club viert in 2020 ook nog eens het honderdjarig bestaan.
Opvallend blijft het terugtrekken op zondag natuurlijk wel. Quick is met bijna 2000 leden één van de grootste verenigingen van het land. Daarnaast is het een club met een Rooms Katholieke inslag. Met name in Brabant en in het westen zie je dat dergelijke clubs vaak vanuit traditie op zondag spelen. De huidige verdeling is echter ook al duidelijk: dertien seniorenelftallen spelen op zaterdag en slechts zes op zondag.

De Oldenzalers zullen de punten overigens zeker niet cadeau geven. Na de winterstop is men uitstekend bezig en werden alle duels gewonnen. Afgelopen zondag werd Be Quick 1887 met 4-0 verslagen, terwijl Hoogeveen een week eerder nog met dezelfde cijfers van de ploeg uit Haren verloor. Eerder dit seizoen werd er in Oldenzaal ook met 5-4 verloren. Wel kwam Hoogeveen toen sterk terug na een 5-1 achterstand.

Hoogeveen zal er natuurlijk alles aan doen op de opwaartse lijn die vorige week tegen Alcides is ingezet voort te zetten. Na de slechte herstart, met twee grote nederlagen, lijkt het vertrouwen weer terug te zijn. Er ligt dan ook weer een goede basis om verder op te bouwen.

Zoals eerder aangegeven troffen beide ploegen elkaar in het seizoen 1977-1978 voor het eerst. Hoogeveen won destijds met 3-1 dankzij treffers van Henk Eefting (2x) en Yme Boersma. Vaanholt scoorde namens Quick. In totaal troffen beide ploegen elkaar twaalf keer in Hoogeveen. De Oldenzalers gingen vijf keer met de winst naar huis en vier keer trok Hoogeveen aan het langste eind.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt een dag eerder een uitwedstrijd in Balkbrug tegen Avereest. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen in Oldenzaal (Foto: Martin van Dijk)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord