112/Misdaad

Roemeen aangehouden met gestolen kentekenplaten

Hoogeveen/ Gees – Op zondagavond 2 februari heeft de politie in Gees een man aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte, een 38-jarige in Nederland woonachtige Roemeen, had in de kofferbak van zijn auto gestolen kentekenplaten liggen.

 

Eenheden van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen van het Operationeel Centrum in Driebergen de opdracht, in de omgeving van knooppunt Hoogeveen, uit te kijken naar een grijze Audi stationwagen. Deze auto zou rondrijden met gestolen kentekenplaten van een Volkswagen Up. Deze kentekenplaten waren op 28 januari dit jaar gestolen in het nabij gelegen Gees.

Bungalowpark

Één van de eenheden ging polshoogte nemen in de omgeving waar de kentekenplaten een paar dagen eerder waren gestolen. Zij troffen daar inderdaad een Volkswagen Up aan zonder kentekenplaten. Even verderop in het bungalowpark troffen zij echter ook een grijze Audi aan zonder kentekenplaten. Bij deze auto stond ook de verdachte.

Kofferbak

De agenten controleerden hierop de Audi. De auto was nog warm. De man bij de auto gaf aan dat hij de enige gebruiker was van deze Audi en dat de medewerkers in de auto mochten kijken. In de kofferbak stak onder een zeiltje nog net een stukje van een kentekenplaat uit. Dit bleken de gestolen kentekenplaten van de Volkswagen Up te zijn.

Duitsland

Uit onderzoek bleek dat de verdachte de kentekenplaten van de Up zelf had gestolen. Deze stond hemelsbreed ongeveer honderd meter verderop geparkeerd. De Duitse tenaamstelling van zijn eigen auto was verlopen. In Nederland had hij zijn auto nog niet op naam gezet. Buiten het bungalowpark zette hij de gestolen platen op zijn auto. Op het bungalowpark reed hij zonder kentekenplaten. De verdachte mag zich 30 juni verantwoorden voor de rechter. Zijn auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen. bron:politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen