Lars den Hartog in finale Youth Pride Ambassadeur 2020

Hoogeveen: Na model te zijn geweest voor de landelijk campagne van Paarse Vrijdag, werd Lars den Hartog getipt om zich op te geven voor de verkiezing van Youth Pride Ambassadeur 2020. Het boegbeeld worden van de organisatie rondom belangrijke events voor, tijdens en na de Pride Amsterdam, dat lijkt de 17-jarige leerling van RSG Wolfsbos uit Hoogeveen helemaal geweldig! Lars werd tot zijn grote blijdschap geselecteerd en staat zondag 9 februari in de finale van Youth Pride Ambassadeur 2020.

Waarom doe je mee deze verkiezing? “Ik heb mij aangemeld omdat ik een voorbeeld wil zijn voor jongeren die het lastig vinden om uit de kast te komen of die twijfelen aan hun geaardheid. Ik vind het belangrijk om aandacht te vragen om ‘jezelf te kunnen zijn’, dat geldt natuurlijk voor iedereen maar zeker ook voor jongeren die lesbisch, homo, bi of trans zijn.”

Hoe zijn de reacties uit je omgeving? “Thuis, op school, van vrienden maar ook via social media krijg ik alleen maar heel veel positieve reacties. Dat geeft een goed gevoel. Eigenlijk waren de reacties net zoals toen ik model stond voor de landelijke campagne van Paarse Vrijdag. Sommigen zeggen tegen mij dat ik lef heb om tegen heel Nederland te zeggen dat het oké is om ‘jezelf’ te zijn. Daarmee hoop ik andere jongeren te steunen bij het maken van hun keuzes zodat ze kunnen zijn wie ze willen zijn.”

Hoe schat jij je kansen in? “Ik laat de finale zondag gewoon op mij af komen. Alle finalisten hebben hun eigen, unieke verhaal en motivatie om mee te doen. De een is heel verlegen, een ander is een extravagante drag. En eigenlijk maakt het niet uit wie er wint, ons doel is allemaal hetzelfde: aandacht vragen voor de acceptatie van de LHBT-community.”

Kan het publiek jou helpen naar die hoogste podiumplek? “Jazéker, om te winnen heb ik van zoveel mogelijk support nodig. Iedereen kan via Facebook of Instagram Youth Pride NL zijn of haar stem uitbrengen op één van de negen finalisten. Dus kom op Hoogeveen, stem op mij en mijn kansen om te winnen stijgen!”

Wat ga je doen als je de finale wint? “De finale is hoe dan ook een geweldige ervaring, of ik zondag win of niet. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! En als ik win, zou ik écht superblij zijn en ontzettend trots. Uiteraard zal ik mijn rol heel serieus nemen. Yes, I’am ready to be the next Youth Pride Ambassadeur!” Foto: RSG Wolfsbos

Deel dit bericht!

Geef een reactie