Sport

Britt Roos kwalificeert zich voor EK onder 18

Het jaar 2020 is goed van start gegaan voor Britt Roos die afgelopen zaterdag zich tijdens de 12e AC PEC indoor op de 800 meter met een nieuw persoonlijk indoor record wist te kwalificeren voor het EK onder 18 in Italië deze zomer.

Voor kwalificatie moest de 16-jarige atleet de 800 meter onder de 2.09,00 zien te finishen. Britt wist aan deze eis te voldoen door te finishen in een tijd van 2.08,80. Maar er mogen slechts twee Nederlandse atleten uitkomen op de 800 meter, atleten hebben nog tot juni om zich te kwalificeren en daarna is het aan de bond om te bepalen wie Nederland gaat vertegenwoordigen. Maar voor Britt zal het enorme meevaller zijn dat ze zich zo vroeg en tijdens een indoor evenement weet te kwalificeren.

Tijdens deze zelfde wedstrijd probeerde ook Rebecca Leune zich te plaatsen voor het NK Indoor dat op 15 en 16 februari gehouden word. Met 11,07 meter wist zij haar persoonlijk record aan te scherpen op het onderdeel kogelstoten. Met die afstand heeft zij zich ook inschreven voor het NK, het is voor haar nu spannend om te kijken of zij ook daadwerkelijk naar het NK mag. Op dit moment staat ze als 19e op de lijst en slechts 16 atleten mogen deelnemen aan het onderdeel kogelstoten. Eva Stienstra lijkt met haar prestatie op de 400 meter wel zeker van een plaats op het NK.  Zij staat als negende op de lijst waar 24 atleten aan mee mogen doen. Andere atleten die namens HAC’63 deel zullen nemen aan het NK zijn; Rico Kleine op de 800 meter, Wouter de Roo op de 3000 meter en uiteraard Britt Roos op de 800 meter.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: