Dames Hollandscheveld hervatten competitie met nederlaag

Hollandscheveld – Ook voor de dames van VV Hollandscheveld zit de winterstop er weer op. Het komende half jaar zal uitwijzen op welke plek de dames zullen eindigen, maar zeker is dat ze voor iedere punt zullen moeten strijden om degradatie te voorkomen. De tegenstanden van vandaag, DVS’33 staat iets steviger in de middenmoot en lijkt dit seizoen nergens meer om te spelen. Maar dat betekend niet dat zij minder gemotiveerd zijn.

Zij begonnen de wedstrijd met veel druk en daardoor waren de eerste kansen ook voor DVS. Kaili Su wist echter steeds op de juiste plek te staan. Toch moest ze na 13 minuten spelen de bal alsnog uit haar doel vissen. In eerste instantie wist Kaili een doelpunt te voorkomen door een inkomende bal weg te boksen, maar de aanval was hiermee niet gestopt en uiteindelijk wist DVS de score te openen. Met nog 80 minuten te gaan, hadden de dames genoeg tijd om langszij te komen. Echter was het DVS dat nog geen twee minuten na de 1-0 de score verdubbelde. Wederom wist Kaili in eerste instantie een poging van DVS te keren, maar ditmaal viel de bal voor de voeten van de tegenstander en die wist wel raad met deze kans. Vlak voor rust kende Hollandscheveld even een sterkere fase, maar juist in die fase wist DVS de 3-0 te maken.

Na rust zorgde een slordigheid in de verdediging van Hollandscheveld voor de 4-0, en daarmee was het spel ook eigenlijk gespeeld. DVS hoefde niet meer te scoren en Hollandscheveld wist geen gebruik te maken van de ruimtes die ontstonden. Wel wist Hollandscheveld nog een eretreffer te maken.  10 minuten voor tijd wist Shanya Koster de eerste goal van 2020 te maken. De nederlaag zorgt er echter wel voor dat de dames zakken naar de elfde en daarmee één na laatste plaats. Maar met 4 ploegen die evenveel punten hebben, is er nog van alles mogelijk