Politiek

CDA wil einde aan het gebruik van lachgas

Hoogeveen – CDA Hoogeveen stelt donderdag in de raadsvergadering mondelinge vragen over lachgas. De partij hoopt daarmee dat er op korte termijn een einde komt aan het gebruik van lachgas in Hoogeveen.

 

In enkele horecagelegenheden in Hoogeveen zijn ballonnetjes met lachgas te koop. “We maken ons grote zorgen over de gezondheidsrisico’s van het gebruik van lachgas als partydrug”, zegt raadslid Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra. CDA wil daarom dat op korte termijn maatregelen worden genomen die het gebruik ervan voorkomen.

In november heeft de burgmeester in de beantwoording van de schriftelijke vragen van CDA over dit onderwerp aangegeven dat de burgemeesters van Zuidwest Drenthe en de politie in overleg zijn. Zij onderzoeken welke juridische mogelijkheden er zijn om het gebruik van lachgas aan te pakken. Het gaat hier dan om de gemeentes De Wolden, Meppel en Midden Drenthe. De gemeente Meppel neemt hierbij het voortouw.

 

Daarnaast heeft de burgemeester in december mondeling aangegeven dat er naar verwachting in januari 2020 meer informatie zou komen over maatregelen tegen het gebruik van lachgas in Hoogeveen. Het is nu februari en er is nog geen informatie bekend gemaakt. Bovendien heeft de burgemeester van Meppel inmiddels maatregelen genomen om de verkoop van lachgas zoveel mogelijk te beperken. CDA Hoogeveen wil weten wanneer in Hoogeveen maatregelen worden genomen en welke dat zijn.

Geef een reactie