Dames Kwiek zijn de weg omhoog kwijt

Zondag 2 februari reisden de handbal dames af naar Emmer-Compascuum om het op te nemen tegen HVC. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd gewonnen met hoge cijfers, maar de dames van Kwiek wisten dat dit geen garantie gaf voor vandaag.

Na een aantal weken blessuretijd, was het Esmee Kolk die weer in de basis opgesteld kon worden. Gelijk op volle snelheid kon zij erbij langs en had binnen twee minuten haar eerste doelpunt al weer te pakken! Het spel had veel snelheid, waardoor er aan beide kanten mooi handbal werd laten zien. De start van de wedstrijd ging mooi gelijk op. Na 4-4 was het HVC die elkaar goed konden vinden in de aanval en hiermee een voorsprong wist te benutten. De dames keken hierdoor in de rust tegen een 17-9 achterstand aan.

Coach Jesper Arends blijft geloven in de kwaliteiten van zijn team en gaf deze wedstrijd nog niet op als verloren. Samen met zijn rechterhand Agnes Bodegraven wisten zij hun team op te peppen om die acht puntjes achterstand bij te gaan werken. Vastbesloten om dit keer het veld met een andere uitslag te verlaten, gingen de dames van Kwiek van start. Aan Kwieks kant was het Marloes Sloots die meerdere malen mooi tot scoren wist te komen vanuit de opbouwrij. Hoe hard de dames ook bleven werken in de verdediging, lukte het maar niet om de doelpunten van HVC tegen te gaan. De kansen in de aanval werden te weinig benut, waardoor de Kwiek dames verliezen met 31-19.

Volgende week nemen de dames het op tegen Borger die met vier punten meer in de ranglijst staan. Een spannende wedstrijd die te zien is in sporthal Valkenlaan om 15:20 uur. foto: Kwiek