Thrianta zet dio in de tweede helft opzij

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie de tweede thuiswedstrijd op rij. Dit maal ontving het rode lantaren drager Dio uit Oosterwolde. Ondanks dat Dio nog zonder punten was hadden de geel blauwen zeker in de eerste helft de handen vol aan de gasten. Maar in de tweede helft klaarde Thrianta de klus. Uiteindelijk werd het 29-21

De gasten uit Oosterwolde wisten de score te openen. Tot 3-3 was er eigenlijk geen verschil in score tussen de ploegen. Daarna wist Thrianta voor het eerst een gaatje te slaan 8-5. Dio liet zien over een vecht mentaliteit te beschikken, want ondanks dat Thrianta langere aanvallen produceerde waren het de gasten die weer langzij kwamen 9-9. In een rommelige fase aan de kant van Thrianta liep Dio zelfs uit tot een 10-12. Uiteindelijk werd er gerust met een 11-12 stand.

In de tweede helft tapte Thrianta uit een ander vaatje en wist het via vier doelpunten op rij weer op voorsprong te komen 15-12. Tot de stand van 20-18 bleef Dio redelijk in het spoor van de hoogeveeners. Hierna wist Thrianta de wedstrijd definitief binnen te halen. Want via 22-18 liep de ploeg uit naar een 28-20 voorsprong. Hierna scoorde beide ploegen nog éénmaal voor dat de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd 29-21.

Door deze overwinning stijgt Thrianta naar de derde plek in de tweede klasse. Volgende week gaat Thrianta op bezoek bij KC Rodenburg uit Leek.