sc Elim pakt belangrijke thuispunten tegen degradatie.

Elim – Zaterdag speelde Elim haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar. Voordat er werd gevoetbald moest er al gewisseld worden. De pupil van de week had het niet meer van de zenuwen en zijn oudere broer werd zijn vervanger. Onder toeziend oog van talentvolle scheidsrechter M.R. Plat uit Groningen werd de wedstrijd op het kunstgrasveld in beweging gezet rond half drie. Ondanks de weeromstandigheden was er een redelijke grote opkomst van supporters en ook de gasten waren goed vertegenwoordigd uit het verre Delfzijl.

Voor de rust waren het Koops en Prijs, die elk een keer scoorden. Na de rust werd er door beide partijen niet meer gescoord. Er ontstond veel rommelig voetbal met balverlies nadat scheidsrechter Plat met gele kaart ging strooien. Uiteindelijk kon Elim terugzien op een beloning voor het harde werken in deze wedstrijd. Volgende week speelt Elim uit tegen the Knickerbockers in stad Groningen

Snelle uitval leidt tot voorsprong
Na het lichtpuntje van vorige week uit tegen Bedum was sc Elim erop gebrand om vandaag de punten thuis te houden. De eerste kans van M. Doldersum ontstond nadat de scheidsrechter goed op voordeel door liet gaan. Nadat Tuelena door een Doldersum was neergehaald moest Hidding beginnen aan het bouwen van een muurtje. De scheidsrechter legde even vakkundig uit wanneer er voor hands zou worden gefloten. Echter het schot van Zimmerman was te zwak om tot goal te promoveren. Het was een gemakkelijke prooi voor keeper Hidding. Na een kwartier spelen was het Klomp die de bal goed meegaf aan M. Doldersum. Deze ging op snelheid langs de rechtervleugel en gaf een afgepaste voorzet op M. Koops, die vrij voor het inschieten had (1-0). Uit een corner had NEC de grote kans om de gelijkmaker binnen te koppen maar het lukte Hansen niet. Nadat scheidsrechter Plat eerst doorliet spelen gaf hij achteraf de liggende B. Koops een gele kaart voor ruw spel. Deze raakte geblesseerd boven de knie en moest een behandeling van verzorger Lok ondergaan, die vandaag 12,5 jaar in dienst was bij de club.

Grote kans voor NEC Delfzijl gemist
Halverwege deze helft was het A. Klasens die met een kopbal de score gelijk had kunnen trekken maar zijn bal viel net naast de paal. Een geblesseerde speler van NEC werd gewisseld, net als B. Koops door D. Doldersum. Hierna kreeg NEC enkele vrije trappen te nemen maar deze leiden allen tot geen resultaat, wel moest Boertien een geweldige kopbal doen om het doel schoon te houden. Met een goede pass van D. Doldersum werd Prijs weggestuurd en deze wist er wel raad mee. Met een bekeken balletje omspeelde hij keeper Westerhuis (2-0). Uit een corner voor Elim kreeg H. Benjamins een geweldige kans, waar hij bijna een Maradonna goal scoorde, maar de getoucheerde bal kwam op de bovenkant lat. Vlak voor blessuretijd zag scheidrechter Plat een overtreding door M. Doldersum binnen de 16 op Yilmaz. Deze penalty werd slecht genomen door aanvoerder Tualena, zodat de bal meters overvloog. Een afstandsschot van hem vloog later nog net naast de paal en hierna werden de warme kleedkamers en de thee opgezocht.

Vrije trappen en kaarten
De eerste corner in deze helft leverde een waar flipperspektakel op waarbij Hidding als overwinnaar uit de bus kwam. Ook enkele vrije trappen leverden de Delfzijsters niets op, ook al door een prachtige redding vanaf de doellijn. Een klein meningsverschilletje leverde D. Doldersum een gele kaart op waarbij de aanvoerder van de tegenstander vrijuit ging. De vrije trap ging dan ook naar NEC. De volgende kaart ging naar Hansen die uit pure frustratie Klomp op een onnodige plek neerhaalde. Ondanks aandringen van de bezoekers om de aansluitingstreffer te maken, kreeg Zimmerman slechts eenmaal de kans om het zijnet te raken. Een vrije trap voor Prijs op het randje van het 16 meter gebied werd door J. Doldersum in de muur geschoten. De afvallende bal werd vervolgens slecht uitgespeeld. Hierna werd de lichtgeblesseerde aanvoerder Tualena gewisseld voor Lambeck.

Gemiste kansen
Een indraaiende corner werd door nipt overgekopt en Elim bleef de voorsprong vasthouden. En ook A. Klasens werd gewisseld voor Santing. Na wat duw- en trekwerk werden ook J. Doldersum en Koolhof op een gele kaart getrakteerd door de scheidsrechter. Vlak voor het eind kreeg Elim enkele vrije trappen te nemen en was M. Doldersum kort bij de 3-0, maar in het zijnet schoot. De vermoeide Klomp werd vlak voor tijd door Metselaar vervangen. Trainer Pranger gooide er nog een extra aanvaller erin maar het mocht allemaal niet meer baten want Elim wist zicht prima staande te houden. In de weinig gegeven extra tijd hadden de gebroeders J. en M. Doldersum allebei nog een grote kans om te scoren maar het lukte gewoon niet. Hiermee sloot echter Elim wel met de eerste thuisoverwinning van dit seizoen de wedstrijd af.

Doelpuntenmakers:
15 min. 1-0 M. Koops.
32 min. 2-0 J. Prijs.

Man of the match: W. Boertien.

Opstelling: C. Hidding, M. Koops, W. Boertien, H. Benjamins, B. Koops (25 min. D. Doldersum), E. Njagul, J. Doldersum, Y. Benjamins, J. Prijs, H. Klomp (81 min. P. Metselaar) en M. Doldersum.

Wissels: D. Doldersum, R. Koekoek, P. Metselaar, B. Veld.

De bijgevoegde foto is gemaakt door fotograaf F. Njagul.