vv Hollandscheveld doet zichzelf te kort tegen Nieuwleusen

Hollandscheveld -Zaterdag kwam de nummer twee van de ranglijst op bezoek op sportpark de Oosthoek. In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig. Pas na een kwartier spelen een schot van de gasten dat net naast ging.

Maar in de tegenaanval is het Merlijn Odink die keurig de keeper omspeelt maar dan uit een moeilijke hoek naast,
Jan Hagen kopt een voorzet van Nieuwleusen voor de doellijn weg. Aan de andere kant een vrije bal voor Hollandscheveld. Thom gooit de bal erin en Jeroen Everts kan er net niet bij om te koppen. Verder aan beide kanten weinig gevaar, tot in de 44e minuut. De vrijstaande speler van Nieuwleusen stuit op Lennard Vos, maar de verdediging weet de bal niet weg te werken en de bal rolt alsnog over de lijn 0-1.

Na rust is het eerste kansje voor Nieuwleusen, maar de spits kopt onder de bal door. En dan is het eigenlijk éénrichtingsverkeer richting het doel van Nieuwleusen. Een goede pass van Bryan Diphoorn op Jeroen Everts maar de keeper red goed. Even later een vrije trap van Thom Koopman, zijn lage schot is geen probleem voor de keeper.
Dan een mooie aanval van Hollandscheveld en Thom drukt af, maar zijn schot gaat naast. Niet veel later gaat Jan Hagen alleen op de keeper af, maar hij stuit op de keeper. Maykel Mol stormt op aan de linkerkant van het veld, hij is er langs, maar wordt afgevlagd wegen buitenspel. Bryan Diphoorn nog een keer met een schot, maar hij wil er niet in voor Hollandscheveld. En dan in de 89e minuut valt hij aan de andere kant wel. Een corner voor Nieuwleusen, in eerste instantie een goede reflex van Lennard Vos, maar in tweede instantie is het wel raak. Jan Hagen kopt dan nog een keer naast en dan fluit de scheidsrechter af. Hollandscheveld had vandaag zeker een punt verdiend, maar staat helaas na 90 minuten met lege handen.
Volgende week moet Hollandscheveld op bezoek bij SVN’69. Verslag en foto : Jessica Mol