Rock-’n-roll met Mooi Wark in Het Podium

Hoogeveen – Vrijdag 7 februari komt Mooi Wark terug naar Het Podium. Vorig jaar stond de band in een uitverkocht Podium en dat smaakt naar meer. De band rondom zanger Bert Koops bestaat al sinds 1992. Dankzij de vele improvisaties en interactie met het publiek is ieder optreden anders, maar één ding staat vast: het repertoire bestaat uit vrolijke nummers, boordevol rock-‘n-roll. The Bössels openen de avond voor Mooi Wark. 

Met support act The Bössels

Drentse taal

Mooi Wark bestaat nu uit Bert Koops (zang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). Bert Koops is door de jaren heen de stabiele factor binnen de band gebleken. De band zingt in het Drents, een keuze die Bert als volgt verklaart: “Ik kan gien Engels en mien Nederlands is te slecht.” Met volharding en liefde voor rockmuziek is hij altijd blijven geloven in de band. Hij is de belangrijkste componist en tekstschrijver binnen de band, maar heeft met William ‘Billy’ Bossong een goede aangever gevonden. Sinds zijn intrede bij de band is ook de verdienste van Arnold ‘Garfunkel’ Kuik als tekstschrijver onmiskenbaar.

Support: The Bössels

In het voorjaar van 2016 werd zanger en gitarist Rick Manuel gebeld of hij wilde spelen op Mañana Mañana. “Moar ik heb helemoal gin band”, zei hij. Het antwoord kwam snel en simpel: “dan richt d’r moar ene op”. Daar sta hij dan, in de programmering van Mañana Mañana als Rick Manuel… zonder band. Na wat heen en weer bellen konden gelukkig drummer Tonnie Elferink en bassist Bert ‘Qbus’ van Dijk aansluiten en werd het Rick Manuel Trio geboren. Kort voor het optreden werd een mooiere naam bedacht: The Bössels. Voor het festival krijgt het trio de kans om als try-out tweemaal op Oerol te spelen en na Mañana Mañana nemen ze afscheid van elkaar, met de belofte om ooit nog eens samen te spelen.

In het najaar van 2016 wordt de draad weer opgepakt en schuift Rob Wielens aan als extra gitarist. Een nieuwe Southern Rock Tribute uut ’t Oosten des lands is geboren. De band speelt southernrock met classics van onder meer Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en The Outlaws, aangevuld met blues(rock). Met flitsende gitaarduellen, samenzang, lange solo’s op een stevige basis van bass & drums is dit southern rock zoals het hoort.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord