Hoe hou je vrijwilligerswerk leuk voor jezelf?

Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert een workshop over Het bewaken van je grenzen in vrijwilligerswerk  op donderdag 6 februari van 19.30 – 21.00uur, locatie Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor vrijwilligers die het lastig vinden om “nee” te zeggen!

 

Hoe hou je het leuk? Hoe hou je grip op de besteding van je vrije tijd? Hoe hou je een goede balans in vrijwilligerswerk, betaald werk, zorgtaken en andere verantwoordelijkheden?

Vrijwilligers vinden vrijwilligerswerk belangrijk en leuk. Maar soms wordt er meer van ze gevraagd dan ze eigenlijk willen doen. Of de omstandigheden stapelen zich zo op dat het bijna niet anders kan dan dat ze dat klusje er nog even bij doen. Soms willen vrijwilligers ook wel even “nee” zeggen. Maar ja, dat is lastig, want wie doet het dan? Vrijwilligers voelen zich ook heel verantwoordelijk. Vrijwilligerswerk is immers niet vrijblijvend, er wordt op je gerekend. Andere mensen hebben je nodig…

Hoe zorg je ervoor dat vrijwilligerswerk leuk blijft? Dat jouw inzet en tijd in balans blijft, dat jezelf stevig overeind blijft? Hoe leer je om af en toe nee te zeggen en zo goed, of beter, voor jezelf te zorgen? Uiteindelijk vergroot een goede tijdsverdeling ook je werkplezier!

Drs. Paula Laning is Coach in Werkplezier.  Op de beursvloer van de Hoogeveense Uitdaging bood zij het vrijwilligersveld aan om deze workshop te verzorgen.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, uw aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Dit kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord