Algemeen

Juultjes keren terug op het oude nest, Juliana van Stolbergschool

Hoogeveen – Na precies 14 dagen te gast te zijn geweest bij het RvEC keerden gisteren de Juultjes terug op het oude nest, hun basisschool waarvan een gedeelte werd verwoest door brand tijdens de jaarwisseling. Aan de school word nu met man en macht gewerkt om de lokalen weer opnieuw op te bouwen.

Hun verblijf op het RvEC was hartverwarmend. Naast hun gewone lessen kregen ze diverse gastlessen aangeboden door het nabijgelegen Alfa College, mochten ze gymmen op de locatie van Crossfit 0528 en hadden ze een geweldig “schoolplein” waar ze hutten konden bouwen en prachtig verstoppertje konden spelen. Precies 14 dagen duurde het uitstapje waar ze elke ochtend met 2 bussen en begeleiding werden gebracht en in de middag weer werden opgehaald.

Maandagmorgen namen zij, de bovenbouw, de units in gebruik. Ook daar moesten ze hun plek weer zien te vinden. Niet alleen de Juultjes zelf, maar ook hun leerkrachten.

Hoewel er met man en macht door diverse partijen is gewerkt bleken er toch opstartproblemen.

Het internet liet soms te wensen over en hoe vind je alle spullen die je nodig hebt zo snel terug uit de tientallen dozen die in de klassen zijn gezet. Een pittige klus voor het team!

Hopelijk gaat het elke dag beter en zullen binnen afzienbare tijd ook de andere groepen hun lokalen in gebruik gaan nemen. Dat de brand verstrekkende gevolgen heeft mag duidelijk zijn.

Maar een Juultje laat zich niet gauw uit het veld slaan. Die zet de schouders eronder en maakt er wat van!

 

 

 

Foto’s en tekst: Juliana van Stolbergenschool.

Geef een reactie