Amnesty Hoogeveen zoekt collectanten

Hoogeveen: Draagt u mensenrechten een warm hart toe? Wilt u zich wel inzetten, maar ontbreekt het u aan tijd? Dan is helpen tijdens de collecteweek een goed idee. In de week van 9 maart houdt Amnesty de jaarlijkse collecte. Ook u kunt uw steentje bijdragen, ook al heeft u maar een uurtje tijd.

Dirk Ruyne, al jaren collectant van Amnesty International in Hoogeveen, vertelt: “Om eerlijk te zijn is collecteren niet bepaald m’n hobby. Maar ik vind het wel belangrijk om te doen. Ik denk altijd maar; ook al geven de mensen niets, ik heb Amnesty toch weer even onder de aandacht gebracht. Daarnaast vind ik – juist bij Amnesty – de onafhankelijkheid van groot belang. Om objectief te kunnen opkomen voor mensenrechten moet Amnesty niet afhankelijk zijn van subsidies of steun van regeringen, politieke partijen, organisaties of bedrijven. Dus moet het geld op een andere manier bij elkaar worden geharkt. Een collecte is dan een goed middel”.

Neem contact op met Hilde Kerssies (secretaris Amnesty Hoogeveen) en meld u aan als collectant! Dat kan via 0528-277345 of per mail via hildekerssies@gmail.com

Deel dit bericht!

Geef een antwoord