Bijzonder optreden Jett Rebel in Het Podium

Hoogeveen – Op zondagavond gaf Jett Rebel een optreden in Het Podium, nadat hij zijn optreden in december door persoonlijke omstandigheden moest afzeggen. Voor de artiest is het de eerste keer in zijn carrière dat hij deze keuze moest maken en hij heeft dan ook meermaals zijn excuses aan het publiek gemaakt en beloofd er een bijzondere show van de maken.

Jett Rebel trad in december al op in Het Podium, waar hij twee avonden zou spelen in een uitverkochte zaal. Daarover liet hij naar 3 voor 12 Drenthe al weten dat hij “niet wist dat Hoogeveen zó leuk kon zijn!” Die avond werd het optreden heel even stilgelegd om een opstootje te sussen, alvorens de avond met nog een aantal nummers werd afgesloten. Een aantal nummers van Abba kwam voorbij en zo gezellig en bijzonder als het die eerste avond was, was ook zeker het inhaaloptreden van zondagavond.

De zaal was zo goed als uitverkocht op zondag 26 januari en het was om half 9 in de avond gelijk al gezellig druk. Jett Rebel liet heel even op zich wachten, maar begon een kwartier later met een welgemeende spijtbetuiging omdat hij de tweede avond in December had geannuleerd. Dat het vanavond nóg specialer zou worden dan het in december had moeten zijn, dat werd al snel duidelijk!

Jett Rebel kondigde aan dat hij niet veel zin had om uitgebreid te praten, maar er tussendoor soms wel even wat gepraat moest worden om dingen uit te leggen. Zo bood hij na een paar eerste nummers nogmaals zijn excuses aan en legde hij uit waarom hij zijn optreden af moest zeggen. Een dierbare vriend van Jelte, zoals de artiest door het leven gaat, is plots overleden. Hij ontving daarvoor een aanmoedigend applaus en ging daarna verder met het begroeten van zijn publiek, het brengen van de Kerst- & nieuwjaarswensen, toen iemand uit het publiek enthousiast “Gefeliciteerd!” riep. Zichtbaar aangeslagen reageerde de artiest met een bedankje, toen het publiek luidkeels een verjaardagsliedje begon te zingen. Na een ietwat ongemakkelijk bedankje naar het publiek, vervolgde de artiest met een statement dat hij inmiddels drie jaar clean is en enkele maanden geen alcohol had genuttigd. Een daverend applaus volgde en er werden nog meer nummers gespeeld. De sfeer zat er zo goed in, dat je nauwelijks nog in de gaten had dat het optreden in een relatief kleine zaal werd gehouden en niet op een groots festival. 

Een volgende pauze waarin Jett Rebel het woord nam bedankte hij zijn hele crew, waaronder geluidsman Arie die al 7 jaar met hem had gewerkt en eigenlijk deze avond inviel, omdat zijn vaste crew op vakantie was. Hierna liep de drummer even het podium af, zodat Jett Rebel zelf een drumpartij kon spelen, alvorens de laatste nummers van de avond werden gespeeld. Een heel bijzonder optreden waarin weinig vast stond en wat volgens de artiest een avond moest worden met muziek, maar vooral ook om je goed bij te voelen. Volgens het publiek is dat zeker gelukt en sommigen noemden het ‘het meest bijzondere optreden dat ze in jaren hadden gezien’.

Foto’s: GD Fotografie & Capturedbymark.nl.
Tekst: Judith Bos.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord