ASV De Dijk stuit opmars HZVV

Amsterdam – HZVV heeft na zes zeges op rij een 2-1 nederlaag geleden tegen laagvlieger De Dijk in Amsterdam. De heenreis ging met hindernissen, want door een klapband moest men enige tijd langs de weg staan in afwachting van een nieuwe bus. De wedstrijd begon daardoor een uur later. Misschien heeft dat meegespeeld, want HZVV speelde een matige eerste helft en ging rusten met een 1-0 achterstand. Na de snelle 2-0 leverde het slotoffensief slechts een doelpunt op: 2-1.

HZVV speelde een matige eerste helft waarin het te veel ruimte weggaf aan De Dijk dat de laatste weken punten aan het pakken is. Na enkele kansen voor De Dijk kwam de thuisclub na ruim een kwartier op 1-0. Hidde Streutker keerde een schot van Daan Pruim, maar in de rebound was Leon Schipper attent. Na een half uur moest Yoran Popovic het veld geblesseerd verlaten en de vraag is of hij zaterdag weer fit is. Het laatste kwartier voor rust zette HZVV wel aan, maar verder dan een schot op de paal van Sander Dzemidzic kwamen de gasten niet. Na rust was HZVV vol goede moed om de zaak recht te zetten, maar al na twee minuten keek het tegen een 2-0 achterstand aan. Tot twee keer toe blokten Hidde Streutker en Tim Riksman een inzet, maar op de inzet van Hussam Dowaah waren beiden kansloos. HZVV zette aan en had pech dat een inzet van Luke Millar van de doellijn werd getrapt. Na een uur leek de malaise erger te worden toen De Dijk een strafschop kreeg. Hidde Streutker voorkwam erger en stopte de strafschop. Aan de andere kant stopte doelman Nikiema een schot van Kelly Joao en een vrije bal van Dzemidzic ging maar net over. HZVV ging voor een slotoffensief en had het geluk niet echt mee. Na een vrije trap van Tim Riksman kopte Alex Zomer de bal goed in, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Daan Wijma raakte na een voorzet van Sander Dzemidzic de paal. Twaalf minuten voor tijd kreeg HZVV weer hoop op een gunstig resultaat na de treffer van Sander Dzemidzic. HZVV gooide alles op de aanval, maar kreeg geen echte kansen meer. Het moest zelfs oppassen voor een derde tegentreffer, maar Hidde Streutker tikte een vrije bal net over de lat.

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

ASV De Dijk-HZVV 2-1 (1-0)

1. Leon Schipper, 47. Hussam Dowaah 2-0, 78. Sander Dzemidzic 2-1. Scheidsrechter: Kuijntjes. Geel: Zomer, Stevens (HZVV). Darnley, Borgman, Howaah, Pruim (De Dijk).

HZVV: Streutker; Zomer, Manusiwa, Hosseini (46. Wijma), Riksman; Stevens, Semudenge (56. Van Dalen), Valente, Dzemidzic; Joao, Popovic (31. Millar).