Handbal dames komen net te kort in Hoogeveen

Hoogeveen – De dames van Kwiek speelde 26 januari thuis tegen de dames uit Zwartemeer. De dames uit Hoogeveen hebben de afgelopen week hard getraind aan het samenspel en teamwerk. De vorige wedstrijden ontbrak dit waardoor Kwiek vaak eindigde zonder punten.

Vol goede moed betraden de dames het veld. Na het fluitsignaal vlogen de Kwiek dames uit de startblokken. Vanaf afstand werd makkelijk het doel gevonden. Marloes Sloots kon een aantal keren dwars door het midden lopen om te scoren. De aanval liep als een trein, iets wat de dames de afgelopen wedstrijden hebben gemist. Na een goed eerste kwartier waarin 6-6 de stand was, lieten de dames Hurry-up te vrij. Hierdoor konden de tegenstander uitlopen naar 3 punten verschil. Hierna kon Kwiek ook weer het doel vinden, alleen de dames van Hurry-up net iets vaker. Hierdoor eindigde de eerste helft in een 9-16 achterstand. De rust kwam als geroepen voor de Hoogeveeners, de verdediging stond na de rust direct goed. Daardoor kon de verdediging een aantal keren de bal onderscheppen. De break-out werd mooi aangespeeld naar Brenda Duinkerken die goed af maakte. Kwiek kwam terug tot een stand van 14-17. Dichterbij zijn de dames helaas niet gekomen. Hurry-up had het vizier scherper staan, dames Kwiek scoorde wel maar kon niet meer dichterbij Hurry-up komen. De dames verliezen de wedstrijd met 20-26 maar vertrekken het veld tevreden. Het teamspel was veel beter en daardoor werden mooie aanvallen gespeeld. Wel zijn de punten volgende week hard nodig bij de dames van H.V.C. in Barger-Compascuum. De dames zijn gebrand om te winnen en hebben vertrouwen in de aankomende wedstrijden.