Hodo neemt punt mee uit Bellingwolde

Bellingwolde – S.v. Hodo speelde zondag tegen v.v. Bellingwolde. Nog nooit eerder speelden de beide teams in competitieverband tegen elkaar. Een duel “uit de kelder” van de 3e klasse C zondag. Een wedstrijd die, door beide partijen gekenmerkt werd door onzeker en slordig spel. Scheidsrechter Hielkema uit Niebert nam in een aantal gevallen, voor beide partijen, verrassende en niet altijd begrijpelijke beslissingen, waarbij de 2 strafschoppen voor v.v. Bellingwolde, uiteindelijk bepalend waren voor de einduitslag.

De spelers van v.v. Bellingwolde trainer, Edwin Drenth, begonnen fel en met de nodige passie aan deze wedstrijd.

Na ongeveer een kwartier spelen kreeg s.v. Hodo steeds meer grip op de wedstrijd en de eerste reële kans. Een prima pass van Dave Padding op Dennis van Veen, die vervolgens vrij voor keeper Thomas Klungel kwam. Zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Ruim halverwege de eerste helft kreeg s.v. Hodo de 2e mogelijkheid om de 0-1 voorsprong op het scorebord te brengen. Een prima pass van de goedspelende Mark Boertien bracht Patrick Timmerman in stelling. Zijn schot belandde eveneens naast het doel.

Toch kwam v.v. Bellingwolde voor rust op voorsprong. De van WVV Winschoten overgekomen Melvin Ubels brak op links door en ging onderuit op de rand van het strafschopgebied en werd vervolgens gehonoreerd met een strafschop. Linker spits Jeffrey v.d. Veen benutte deze buitenkans en scoorde de 0-1.

Na een uur spelen kwam Hodo op gelijke hoogte. Dave Padding soleerde door de verdediging van Bellingwolde en scoorde van afstand de gelijkmaker(1-1).

Keeper Marcel Pol moest enkele keren handelend optreden. Halverwege de 2e helft kreeg Hodo de betere mogelijkheden. In de 25e min. kreeg Patrick Timmerman de kans, na een prima pass van Ruben Brinkman, om Hodo op voorsprong te brengen, maar zijn schot verdween wederom naast het doel.

Uit het niets kreeg Hodo in de 32e min. de 2e domper te verwerken. De goed ingrijpende keeper Marcel Pol raakte de inkomende spits licht en wederom wees scheidsrechter Hielkema, tot veler verbazing, naar de stip. Ook deze keer benutte linkerspits Jeffrey v.d. Veen deze buitenkans en scoorde de 2-1.

Twee minuten later was het de opkomende vleugelverdediger Mark Boertien, na een prima pass van Jorny Otten, die met een schitterend doelpunt de stand weer gelijk trok(2-2).

Uiteindelijk was het Hodo, die uiteindelijk de zege “over de streep had kunnen trekken”. Een solo van Dave Padding bracht de vrijstaande Ruben Brinkman in stelling, helaas ging zijn schot over het doel.