sc Elim pakt verdiend punt in het hoge Noorden

Bedum – Afgelopen zaterdagmiddag speelde sc Elim een van haar verste uitwedstrijden. In het Groningerland moest er worden gespeeld tegen middenmoter sv Bedum. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het te vroeg overleden lid, J. Kramer. In het programmaboekje viel te lezen dat ze er klaar voor waren na een goed trainingskamp in de Achterhoek.

Trainer Benjamins moest het daarentegen doen zonder vaste waarden als D. Doldersum, R. Koekoek, P. Metselaar, A. Padding en C. Hidding. Oud eerste keeper G. Benjamins moest dan ook uit de kruipruimte worden gehaald om te laten zien dat hij zijn kunsten nog niet was verleerd. Tot ieders verbazing was het rode lantaarndrager sc Elim, die binnen een minuut van de aftrap op voorsprong kwam door M. Koops (0-1). Elim speelde vrijuit en het zal er zeker alles aan doen om in de 2de seizoenshelft voldoende punten bij elkaar te sprokkelen voor handhaving. Elim kreeg de betere kansen maar deze werden allen niet verder benut. Bedum werd in deze helft slechts gevaarlijk met één schot op onderkant lat, die het veld weer in hobbelde.

In de 2de helft waren het de Bedummers, die iets beter uit de kleedkamer kwamen dan de gastploeg. Stand in keeper Benjamins moest zich al snel laten behandelen voor een blessure, maar gelukkig kon hij binnen de lijnen blijven. Scheidsrechter Berends gaf in de beginfase het nodige aan vrije trappen aan de thuisploeg waar soms gewoon de bal werd gespeeld. Na ruim 5 minuten spelen was het aanvoerder Stolwijk, die zijn ploeg op sleeptouw nam door zelf de gelijkmaker te scoren (1-1). Hij werd binnen de zestien aangespeeld en kon met een enorme pegel door een kluwen van spelers het net doen laten bollen. Hierna begon het wisselen bij Bedum en kwamen beide ploegen niet goed meer in hun spel.

Bedum kopte nog een enorme kans naast en ook M. Koops wist een goede kans niet uit te spelen. Obstructie door Boertien leverde hem een kwartier voor tijd vanmiddag de eerste gele kaart op. Een geweldige redding van Benjamins volgde want met zijn vingertoppen hield hij Bedum weer van het scoren af. Een volgend schot van Bedum op de lat bracht hem deze keer redding en was het de naar voren gestuurde Boertien, die bijna in de extra tijd de 1-2 liet noteren. Zijn harde schot spatte uiteen op de paal en ook uit de laatste vrije trappen van Bedum vloeide geen bloed meer. Hiermee pakt Elim na de winterstop haar eerste punt waar het recht van spreken had op de overwinning. Volgende week speelt Elim thuis tegen NEC uit Delfzijl.

1 min. 0-1 M. Koops. 52 min. 1-1 W. Stolwijk. Man of the match: G. Benjamins. Opstelling: G. Benjamins, M. Koops, W. Boertien, H. Benjamins, B. Koops, E. Njagul, J. Doldersum, Y. Benjamins, J. Prijs, H. Klomp en M. Doldersum. Wissels: D. Diphoorn, B. Veld en M. Wachtmeester. De foto’s zijn weer gemaakt door clubfotograaf F. Njagul.