Sport

Noordscheschut wint van Leeuwarder Zwaluwen

Afgelopen zaterdag reisde Noordscheschut af naar Leeuwarden, om aan te treden tegen de Leeuwarder Zwaluwen. Het goede slotakkoord van 2019 kreeg bij de openingsouverture van 2020 een goed vervolg. De equipe van oefenmeester Marc van Meel won met 0 – 2 en door resultaten elders op de velden steeg men naar een prachtige tweede plaats op de ranglijst van de 1e Klasse E.

 

Noordscheschut trad vandaag aan zonder de geblesseerde topschutter Nick Koster. In de openingsfase golfde het spel op en neer. Gedurende de eerste speelminuten na de winterstop was het spel slordig. In de 11e minuut werd Wiebe Zinger voor de eerste keer onder vuur genomen. De sluitpost keerde de inzet in de korte hoek. Enkele minuten later opnieuw een mogelijkheid voor de gasten, ditmaal een hele grote. Een aanvaller van de Zwaluwen dook vrij op voor Zinger, maar de immer betrouwbare Zinger kwam als winnaar uit de bus bij deze één-tegen-één-situatie. De eerste speldenprik van Noordscheschut was in de 20e minuut. Een steekbal van Melvin Mol belandde bijna voor de voeten van Jos Kroezen. De attente sluitpost van de gasten overzag de situatie en greep tijdig in, voordat Kroezen doeltreffend af kon drukken. Ook Danny Bouwman probeerde de keeper te verschalken. Zijn inzet miste kracht en bleek een simpele prooi voor de keeper. Hierna golfde de wedstrijd openneer, zonder dat beide ploegen tot echt grote kansen kwamen. Toch was de thuisploeg op slag van rust opnieuw het dichtst bij de openingstreffer. Andermaal dook men vrij op voor Zinger, maar opnieuw was de sluitpost niet te passeren. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor de bezoekers. Mol ontsnapte door de Leeuwarder-defensie, bracht het speeltuig voor op Dennis Hooijer, maar diens inzet verdween over.

 

De tweede helft startte evenals de eerste helft, slordig. Na een uur spelen belandde een vrije trap van de thuisploeg in de muur. Na ruim een uur spelen begon het bij Noordscheschut beter te lopen. Dit resulteerde al vlot in een doelpunt. Mol stuurde Danny Kiekebelt de hoek in. Die behield het overzicht en legde het leer op zijn beurt panklaar voor de instormende Kroezen. Kroezen wist wel raad met dit buitenkansje en prikte het speeltuig beheerst in de verre hoek, buiten bereik van de keeper, 0 – 1. Enkele minuten later moest de keeper van de gastheren alle zeilen bijzetten, en kon met de nodige moeite een vrije bal van Mol keren. In de 74e minuut verdubbelde Noordscheschut alsnog de score. Kiekebelt stuurde de ingevallen Aron Boer de diepte in. Boer bracht het leer laag voor richting de inglijdende Rijnald Vos, die gedecideerd de 0 – 2 binnengleed. Na deze treffer was het pleit beslecht. Leeuwarder Zwaluwen probeerde nog een aansluitingstreffer te forceren. Maar de defensief sterke Schutters kwamen niet meer in de problemen en speelden de wedstrijd vastberaden tot een goed einde.

 

Volgende week, zaterdag 1 februari, speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Balk, aanvang 14.30 uur.

 

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger

Geef een reactie