Thrianta overtuigend langs WSS

Afgelopen zaterdag speeldde ittica-formatie de eerste thuiswedstrijd van 2020. De geel blauwen ontvingen WSS uit Oude Pekela. Beide ploegen hadden zes punten behaald in de voorgaande wedstrijden. Maar Thrianta had weinig moeite met de gasten. Uiteindelijk werd het 27-17.

In het begin van de wedstrijd kon WSS nog redelijk mee komen met de hoogeveeners. Tot 9-9 was er weinig verschil. Hierna gaf Thrianta extra gas en werd de afronding nog scherper. Zo wisten de geel blauwen uit te lopen naar 14-10. Tot de rust bouwde Thrianta de voorsprong zelfs nog iets verder uit. Er werd gerust met een 16-11 tussenstand.

Na de rust wist de thuisploeg als eerste de korf te vinden. Net als in het begin van de eerste helft kon WSS in het begin van de tweede helft mee komen met de hoogeveeners. Maar na de 18-14 maakte Thrianta een reeks van zeven doelpunten 25-14. Na deze sterke fase werd de wedstrijd rommelig uitgespeeld. Maar de ruime voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 27-17 stand.

Door deze overwinning houdt Thrianta de aansluiting met de bovenste ploegen. Volgende week spelen de geel blauwen opnieuw thuis. Het ontvangt dan rode lantaren drager Dio uit Oosterwolde. De wedstrijd in Oosterwolde werd met 11-20 gewonnen.