vv Hollandscheveld op wilskracht naar gelijkmaker

Hollandscheveld – vv Hollandscheveld op wilskracht in de slotfase van de wedstrijd op gelijke hoogte met Klazienaveen. Voor vv Hollandscheveld 1 is de tweede competitie helft begonnen. Ze moesten aantreden tegen de nummer 4, vv Klazienaveen.

Dat beide teams weer moesten wennen was in het begin van de wedstrijd goed te zien. Pas na 20 minuten de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar deze werd naast geschoten. Vijf minuten later een redding van Lennard Vos op een inzet van Klazienaveen. Even later claimt Klazienaveen een strafschop, maar de scheidsrechter staat er boven op en laat doorspelen. In de tegenaanval stuit Merlijn Odink op de keeper van Klazienaveen. Een hoge bal beland bij Jeroen Everts en hij heeft vrij baan richting het doel van Klazienaveen, maar er wordt gefloten voor buitenspel, Het slotakkoord voor rust was een mooie aanval via Mathijs Snippe en Jeroen Everts. Jeroen probeert de bal over de keeper heen te schieten, maar hij schiet bij de keeper in de handen. Ruststand dus 0-0.

Na rust was de eerste kans wederom voor de thuisploeg. De bal wordt bijna binnen gegleden, maar de speler komt net iets te laat. Dan is het Lennard Vos die de bal prima uit de rechterhoek tikt, maar in de 65e minuut is het wel raak voor Klazienaveen. En zo’n 10 minuten later ligt de 2-0 ook al tegen het net. Grensrechter Stefan Bijl houd de vlag omhoog, maar geen buitenspel dus blijft het 2-0. Klazienaveen blijft druk zetten en het is Kevin Span die Lennard Vos te hulp schiet en de bal van de lijn haalt. Mathijs Snippe kopt aan de andere kant net over. Dan lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn als in de 80e minuut de bal schitterend wordt binnen gekopt, maar deze wordt afgekeurd, omdat de speler buitenspel zou staan volgens de scheidsrechter. in de laatste 10 minuten was het Hollandscheveld dat met de laatste krachten nog op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. En die viel in de 86e minuut, Jeroen Everts schiet de bal langs de keeper, De tijd dringt, maar Hollandscheveld voelt dat er nog meer in zit. Jeroen Everts loopt goed door op de keeper en veroverd de bal, hij legt terug op Brian Okken, maar zijn schot gaat naast. Maar dan gebeurt het toch. Gerommel voor het doel van Klazienaveen en de thuisploeg krijgt de bal niet weg. Jeroen Everts krijgt de bal voor de voeten en hij schiet in de laatste minuut de gelijkmaker binnen.2-2. Een lekkere opsteker voor het team van trainer John Kikkert om zo terug te komen na een 2-0 achterstand! Volgende week zaterdag ontvangt vv Hollandscheveld sv Nieuwleusen op sportpark de Oosthoek, aanvang 14.30 uur