Hulp voor ouders in Hoogeveen bij het gebruik van “Mijn Kinddossier”

Hoogeveen – Op 6 en 13 juni is er een twee keer een workshop DigiD en Mijn Kinddossier op de Ontmoetingsplek Jonge Ouders. Ouders in Hoogeveen kunnen hulp krijgen bij het gebruik van Mijn Kinddossier. GGD Drenthe werkt hier sinds een aantal maanden mee. Er is een jeugdverpleegkundige en vrijwilligers van het Taalhuis aanwezig om mensen hierbij op weg te helpen.

Ouders kunnen zelf in Mijn Kinddossier kijken voor informatie over de groei en ontwikkeling van hun kind. Dit doen zij met behulp van een DigiD. Ook kunnen zij zelf afspraken wijzigen via Mijn Kinddossier. Als het niet lukt om zelf in te loggen of te werken in Mijn Kinddossier of als u het lastig vindt om een DigiD aan te vragen, kunt u hierbij een handje geholpen worden.

Op 6 juni en op 13 juni van 9.30 tot 11.30 uur bent u welkom bij de Ontmoetingsplek Jonge Ouders, aan de Bentinckslaan 20a. Neem uw IDkaart/paspoort/rijbewijs mee of een zorgpas als u nog geen DigiD hebt. Aanmelden vooraf is niet nodig, u mag gewoon langs komen en kinderen mogen meekomen.

Op de Ontmoetingsplek zijn vrijwilligers aanwezig om jonge ouders verder te helpen of naar hun verhaal te luisteren. Er is bovendien een ‘snuffelkast’ met gratis speelgoed en kleding. De vrijwilligers leggen graag uit hoe de kast werkt.

Geef een antwoord