Politiek

Belabberde financiële situatie gemeente Hoogeveen

Hoogeveen – Preventief toezicht door de provincie is nog niet aan de orde , maar zo slecht als de gemeente er nu voor staat is het nog niet geweest.

Bij preventief toezicht door de provincie moet een gemeente voor elke nieuwe uitgave eerst toestemming vragen. Dit bleek gisteravond  uit de woorden van wethouder Jacob van der Heide (Gemeentebelangen) Zolang de gemeente een sluitende begroting kan aantonen komt dit nog niet ter sprake. Maar er zullen misschien nog meer ingrijpende bezuinigingsmaatregelen nodig zijn om het huishoudboekje op orde te houden, zoals in  (geplande) investeringen en het voorzieningenniveau (sociaal domein)

In krachtige taal liet het Hoogeveense college al eens weten de grenzen van de wet op te zoeken. Dit om het rijk wakker te schudden met meer geld over de brug te komen voor de taken die de gemeentes op hun bordje hebben gekregen van het rijk. Een keerzijde hiervan is dat deze maatregelen vooral mensen treffen  die al ‘’ geen vet meer op de botten hebben’’ Nog meer bezuinigingen en ingrepen ondermijnen de leefbaarheid in de gemeente, waarschuwen burgemeester en wethouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen