Veroordelingen wegens in val lokken van mannen via dating-app

Assen/Hoogeveen: Bij de kinderrechter en de politierechter stonden vandaag vijf jongeren (17 en 18 jr.) uit Hoogeveen en Hollandscheveld terecht wegens het in de val lokken en mishandelen van twee mannen. De mannen hadden afspraakjes gemaakt via de dating-app Grindr.

De verdachten hadden een nep profiel aangemaakt op de app om afspraakjes uit te lokken.In april en juni vorig jaar vonden de afspraakjes plaats in het Steenbergenpark. Eén van de personen nam plaats op een bankje en drie anderen verstopten zich in de bosjes. Toen de afspraakjes kwamen opdagen sprongen ze tevoorschijn, mishandelden de mannen die ook nog werden beroofd van hu mobiele telefoon.

Uit onderzoek is gebleken dat een 17-jarige verdachte als enige geweld had gebruikt in de groep van wisselende samenstelling. Maar gezien de gezamenlijke voorbereidingen en de fysieke aanwezigheid bij de voorvallen, zijn de anderen net zo schuldig, aldus de officier van justitie.

Bij de jeugdrechter werden tegen de verdachten taakstraffen van 60 uur geëist, 2 weken voorwaardelijke jeugddetentie en het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers. De rechter veroordeelde hen tot een taakstraffen van 90 uur en het betalen van de schadevergoedingen.

De rechtbank vonniste bij één meerderjarige verdachte toepassing van het jeugdstrafrecht, zestig uur taakstraf en betaling van een schadevergoeding. De andere meerderjarige verdachte kreeg een taakstraf van 40 uur opgelegd. (Bron: OM NoordNederland)

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Veroordelingen wegens in val lokken van mannen via dating-app

Geef een antwoord