Anneke Jonker exposeert bij A28

Hoogeveen – Anneke Jonker exposeert de komende tijd bij A28 Personeel & Opleidingen aan de Industrieweg 49 in Hoogeveen. Jonker werd geboren in Beilen en woont nu in Enschede alwaar ze haar eigen artelier heeft.

Als kind was ze al veel bezig met tekenen. In de loop van de jaren is zij zich hierin verder gaan ontwikkelen, door opleidingen en diverse teken- en schildercursussen te volgen, met name met potlood, softpastelkrijt, aquarel en acrylverf. De laatste jaren gaat haar voorkeur meer uit naar het schilderen. Ze maakt schilderijen, omdat ze er veel plezier aan beleeft en om iets moois te maken waar je prettig naar kunt kijken. Dat kan zowel figuratief als abstract zijn.

Haar werken ontstaan doorgaans intuïtief, niet alles heeft een diepere betekenis. Al experimenterend probeert ze erachter te komen hoe het schilderij moet worden, zoekend naar de juiste vlakken, lijnen, kleuren en combinaties hiervan. Ook experimenteert Anneke met name met acrylverf, mediums en materie op grote doeken. Laag over laag ontstaat er dan een spannend geheel.

Anneke, in het dagelijkse leven Activiteitentherapeut bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede verzorgd naast het schilderen en tekenen ook diverse teken- en schilderworkshops in haar eigen artelier maar ook op locatie.

De expositie bij A28 Personeel & Opleidingen is geopend tijdens kantooruren en is vrij toegankelijk, dus iedereen kan rustig even binnen komen lopen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord