Ronde van Drenthe: Informatieve en culinaire avond voor sponsors 

Hoogeveen: De jaarlijkse sponsoravond van de Ronde van Drenthe was maandagavond opnieuw de plek waar mensen met een warm hart voor deze ronde  met elkaar konden kennismaken. De bijeenkomst vond plaats in het pand van !pet.

Femmy van Issum: “de rek is er nu echt helemaal uit…”

De vele sponsors, vertegenwoordigers van subsidiegevers en officials maakten er, onder het genot van een hapje en drankje afgewisseld met muziek van Orkest “Toet & Bloâslust”, een gezellig onderonsje van. Verschillende gasten kwamen aan het woord en natuurlijk stond ronde voorzitter Femmy van Issum stil bij alle koerswijzigingen die de organisatie maar steeds weer moet ondergaan.

Ze beklaagde zich erover dat je als organisator bijna niet de tijd krijgt, vanwege gedwongen nieuwe regelgeving, je plannen aan te passen. Van een soepele overgangstermijn is in onze huidige tijd geen sprake meer. Iedere keer lukt het de organisatie van de ronde nog om alles op tijd op orde te hebben maar achter de schermen kraakt het als nooit tevoren. De rek is er volgens Van Issum nu echt helemaal uit.

De gelijke behandeling van mannen en vrouwen is inmiddels ook in de sportwereld doorgedrongen. Dat betekent dat de post prijzengeld op de begroting enorm verhoogd is. Dat geldt ook voor het startgeld van de teams. Of je nu wel of niet een deuk in een pakje boter kunt rijden moeten, volgens de internationale wielerbond UCI, moeten alle deelnemers gelijk behandeld worden.

Omdat de Ronde van Drenthe dit jaar onverwacht over drie dagen moet worden uitgesmeerd is Theater de Tamboer niet alle dagen beschikbaar voor ontvangst en presentatie van de deelnemende ploegen en juryleden. Het Alfa-college in Hoogeveen bewijst opnieuw een belangrijke event partner te zijn door in dit gat te springen. De locatie aan de Voltastraat vormt dit jaar op vrijdag en zaterdag het kloppend hart van de Ronde van Drenthe.

Meervoudig wereldkampioene Jennette Jansen uit Westerhaar vertelde tijdens de sponsoravond met passie over haar sport handbiken. Terwijl de bezoekers letterlijk genoten van het verhaal stond wielrenster Janneke Ensing stil bij haar pechvolle seizoen van vorig jaar. De inwoonster van Gieten werkt ondanks alle valpartijen en blessures inmiddels weer volop aan haar herstel. Vol goede moed gaf ze aan te verwachten te kunnen starten tijdens de Ronde van Drenthe. Tenslotte werd Ronde ‘Koningin’ Femmy van Issum voor haar niet aflatende inzet in het zonnetje gezet. (Foto: Kim Stellingwerf)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord