Sport

De Schout/Kluin Schilderwerken pakt belangrijke zege

Hoogeveen – De darters van De Schout/Kluin Schilderwerken hebben zaterdag een belangrijke overwinning behaalt in de strijd tegen degradatie. De derby tegen SLT De Planeet werd met minimaal verschil gewonnen: 6-4.

 

In een wedstrijd waar het niveau niet altijd hoogstaand was, maar de spanning wel om te snijden, waren het de bezoekers die tijdens de Round Robin iets beter van start gingen. Tot 5-5 ging het gelijk op, maar daarna trok SLT De Planeet het eerste punt over de streep.

 

Bertin Blokzijl trad namens De Schout/Kluin Schilderwerken in de eerste single aan tegen Danny Groote. In een gelijkopgaande strijd was het Blokzijl die de dubbels iets beter wist te vinden en zo de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht. Robert Tebbes bracht de thuisploeg zelfs op voorsprong door af te rekenen met Albertino Essers. Bert Jan Mulder kon helaas de dubbels minder goed vinden in zijn partij tegen Wim Kroezen. Mulder verloor hierdoor dan ook ruim met 4-1. Jan Kats kon zijn partij net niet winnen van Gerko Tibbe. In de beslissende leg was het Tibbe die de dubbel eerder wist te vinden en zo de bezoekers op voorsprong bracht.

 

In de eerste koppelpartij vergrootte SLT De Planeet deze voorsprong zelf. Mulder en Tebbes konden een 2-0 voorsprong niet vasthouden en zagen de bezoekers langszij komen. Kats en de ingevallen Wesley Kranghand gaven wel het goede voorbeeld en wonnen overtuigend van Kroezen en Essers. Vervolgens werden ook de laatste twee koppelpartijen gewonnen door De Schout/Kluin Schilderwerken waarmee een punt veilig werd gesteld.

 

In de afsluitende solo bracht de ingevallen Kranghand de overwinning binnen door Martin Bos na een beslissende leg te verslaan. Door de overwinning stijgt De Schout/Kluin Schilderwerken twee plaatsen. Volgende week zal De Schout/Kluin Schilderwerken in Café de Schout spelen tegen Vostars United.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: