Thrianta veliest in Wolvega

Afgelopen zaterdag speeldede ittica-formatie een uitwedstrijd in Wolvega tegen Sios. Beide ploegen hadden voor deze wedstrijd even veel punten. Uiteindelijk wisten de hoogeveeners de punten niet mee te nemen 24-21.

Het waren de geel blauwen die de score opende. Hierna sloeg Sios het eerste kleine gaatje 5-2. Toch bleef Thrianta hun eigen spel spelen en voerde zo de druk op Sios weer op 7-7. In de restand van de eerste helft was het telkens Sios dat een voorsprong nam en Thrianta die weer gelijk maakte. Uiteindelijk werd er met een 12-12 stand gerust.

De hoogeveeners kwamen slecht uit de kleedkamer. Want in de eerste tien minuten van de tweede helft kon de ploeg maar moeilijk tot scoren komen. Zo kon de thuisploeg uit lopen naar een 17-13 voorsprong. Ondanks dat Thrianta de korf weer begon te vinden kon het niet voorkomen dat Sios de voorsprong vast hield. Pas bij 22-16 wisten de hoogeveeners weer de score wat dragelijker te maken. Helaas voor de geel blauwen was er te weinig tijd om nog naast Sios te komen. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 24-21 eindstand.

Door dit verlies blijft Thrianta nog zonder overwinning in 2020. Volgende week speelt Thrianta thuis tegen WSS uit Oude Pekela. Deze wedstrijd begint om 18.50 uur.