Sport

Britt Jansen Nederlands kampioen derde divisie

Waalwijk/Hoogeveen: Afgelopen weekend vond in Waalwijk de landelijke finale turnen voor 3e divisie plaats. Britt Jansen turnster van FC Meppel gymnastiek en Gym4all in Hoogeveen had zich hier enkele weken geleden voor geplaatst door het winnen van de halve finale. Hiermee had ze haar visitekaartje afgegeven en behoorde ze gelijk tot een potentiële kandidaat voor de landelijke titel.

Zaterdagmiddag was het dan zover. Na de warming-up begon ze op het onderdeel sprong. Niet haar sterkste toestel, dus het was zaak om hier geen grote achterstand op te lopen. Voor haar half in half uit scoorde ze een 11.300 een mooi cijfer, maar zeker geen topscore. Door naar brug ongelijk. Ondanks dat het niet helemaal perfect ging behaalde ze hier een nette 11.500. Na deze eerste twee toestellen zakte Britt in het tussenklassement naar de middenmoot. Omdat niet iedereen bij hetzelfde toestel begint, kan dit een vertekend beeld geven. Britt liet zich hier dan ook niet door afleiden en ging vol concentratie door naar haar twee favoriete onderdelen, balk en vloer. Op balk stond ze als een huis met mooie gymnastische sprongen maar ook een boogje en een flik flak. 11.650 was haar score. Bij het doordraaien naar het laatste toestel was Britt inmiddels gestegen naar een voorlopig tweede plaats en was het podium op deze landelijke finale dus binnen handbereik.

De spanning was te snijden, want alle turnsters die nog in de buurt van het podium zouden kunnen komen waren inmiddels geweest. Ze wist dus op een honderdste nauwkeurig wat ze zou moeten turnen op de vloer. Ze liet een goede oefening zien met onder andere een mooie schroefsalto tot stand. En nu was het aan de jury en kon ze niets anders dan afwachten. Met een score van 12.00 voor haar oefeningen wist ze uiteindelijk met een klein verschil het hoogste podium te betreden en bondskampioen te worden bij de Jeugd derde divisie. Een top prestatie! Maar daar bleef het niet bij. Op zondag mocht ze deelnemen aan maar liefst drie toestelfinales. Op brug waren de concurrentie deze dag te sterk voor haar en kwam ze niet in de buurt van het podium. Maar op vloer en balk liet ze nogmaals zien dat ze terecht in deze finale stond. Zilver op vloer en goud op balk. Drie medailles op de landelijke finale. Een top prestatie van deze jonge turnster

.

Geef een reactie