Sport

René de Vries Hoofd jeugd opleidingen HZVV

Hoogeveen – Voor het volgend seizoen is er een hoofd jeugd opleidingen vastgelegd bij HZVV. Het gaat hier om René de Vries, die de functie op interim basis ook al dit seizoen bekleed.

De hoofd jeugdopleidingen binnen HZVV is verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen de club. In die hoedanigheid zal René dan ook eindverantwoordelijk zijn van alle trainers binnen HZVV. Ook de technisch coördinatoren zullen onder de leiding vallen van René de Vries. In samenspraak met deze coördinatoren hoopt HZVV hun jeugdopleiding naar een hoger niveau te kunnen tillen, met als uiteindelijk plan binnen 3 jaar naar een regionaal opleidingsniveau te brengen.

René de Vries is al meer dan 30 jaar betrokken bij HZVV en heeft op voetbalgebied het hoogste amateurniveau gehaald met HZVV op het veld en Leekster Eagles in de zaal. Zijn 2 zonen voetballen beide in de JO17-1 en zijn neef Milan Ronkes speelt in HZVV 1, ook zijn vrouw draagt haar steentje bij als vrijwilligster in de organisatie van het E&F toernooi.

Mede dankzij het opleiden door Jantinus Mulder en Roelof Klok, speelde hij op 17-jarige met HZVV op het hoogste amateurniveau. Hij maakte later de overstap naar het zaalvoetbal en speelde daar in de Eredivisie, speelde jaren voor Drenthe en kreeg enkele uitnodigingen voor jong oranje.

Om binnen een grote jeugdopleiding als die van HZVV, alles bij 1 iemand neer te leggen zou wat teveel van het goede zijn, dus daarom heeft HZVV er voor gekozen om voor de onderbouw René te laten assisteren door Robin Poeste. Robin is al jaren verbonden aan de club en daarnaast in het bezit van zijn TC 2 diploma, waardoor we alle vertrouwen hebben in de kennis en kunde van Robin om ook de jongste jeugd binnen HZVV goed te kunnen begeleiden.

 

Geef een reactie