Opmerkelijk: Huizen eindigt onder HZVV maar speelt duel minder in nacompetitie

Hoogeveen – Voetbalvereniging HZVV uit Hoogeveen is veroordeeld tot de nacompetitie van de hoofdklasse B, nadat de ploeg van Gert van Duinen 13e eindigde in de competitie. Opmerkelijk is dat Huizen in diezelfde hoofdklasse B 14e eindigde maar een wedstrijd minder hoeft te spelen om het vege lijf te redden!

De nummer 14 is door de KNVB vrijgeloot voor de 1e ronde van de nacompetitie, terwijl de nummer 13 (HZVV) meer punten haalde in de competitie.

Op verzoek van Regionieuws Hoogeveen reageert de KNVB: “Destijds heeft een loting plaatsgevonden om te bepalen wie van de hoogste periodekampioenen en van de herkansers zouden worden vrijgeloot voor de eerste ronde. Bewust zijn de hoogste periodekampioenen de herkanser (nummers 13 en 14) bij deze loting aan elkaar gelijk gesteld en zijn er geen beperkende voorwaarden gesteld. Toevallig pakte de loting uit dat beide nummers 14 werden vrijgeloot voor de eerste ronde en beide nummers 13 werden ingeloot.”

Zaterdag 2 juni ​neemt HZVV het om 15 uur thuis op tegen VV Montfoort in de eerste ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord