De Tamboer opent haar deuren tijdens het Nationaal Theaterweekend

Hoogeveen – Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari is de vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend in De Tamboer. Op het programma staan de – uitverkochte! – komedie Mijn man begrijpt me niet, de familiemusical Koning van Katoren, het muzikale cabaret Een Halfje Purper en de kindervoorstelling Woezel en Pip. Zaterdagmiddag is er een gratis Open Dag, met rondleidingen door het theater, live muziek door Bjarke Ramsing en The Eastfields, de poppenvoorstelling Help! Een krokodil in ons bos en een Silent Disco. In het Theaterweekend kost een voorstelling € 10,- en zijn er extra activiteiten rondom de voorstelling, zoals een Afterparty, Meet & Greet en Pannenkoekenparty.

Ramsing-GD Fotografie

 Mijn man begrijpt me niet – UITVERKOCHT!

Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess schitteren vrijdag 24 januari in een nieuwe, hilarische vrouwenkomedie vol herkenbare situaties, zwarte humor, ontroering en vriendschap. De drie vrouwen schrijven zich in voor een cursus Help, mijn man begrijpt me niet. Wat volgt is identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Na afloop kunnen de voetjes nog even van de vloer tijdens de afterparty in de foyer met de sensationele brassband Agogo.

Gratis Open Huis

Leer tijdens de rondleiding alles over Koperen Kees, de hoogte van de toneeltoren en over wie De Tamboer ooit heeft geopend, meer dan vijftig jaar geleden. Of neem eens plaats voor de spiegel in de kleedkamers, bekijk de orkestbak en nog veel meer. Er starten gratis rondleidingen om 13.00 en 15.00 uur, vanwege de beperkte capaciteit is het wel verstandig om een plaatsje te reserveren.

In de foyer kunnen bezoekers een koptelefoon opzetten en al dansend helemaal opgaan in de muziek. Niet iedereen hoort hetzelfde, dus dat levert een hilarisch gezicht op.
In het Café kan worden genoten van livemuziek. De Deense muzikant Bjarke Ramsing maakt met zijn akoestische gitaar bloedmooie roots, blues en folk liedjes die je vastgrijpen en niet meer loslaten. Hij neemt twee muzikanten mee die hem begeleiden op bas en viool. Het viertal The Eastfields uit Emmen haalt inspiratie uit bands als CCR, The Eagles, Led Zeppelin, Rolling Stones etc. Het resultaat? Veel eigen werk, maar ook blues, rock en country covers.

Kinderen kunnen tijdens de Open Dag lekker komen knutselen en kleuren, maar er is ook een gezellige, muzikale poppenkastvoorstelling voor kinderen tot 8 jaar. Het verhaal gaat over een kleine, verdrietige krokodil. Hij is verdwaald en wil het liefst terug naar huis, naar Afrika. Maar hoe?

 Koning van Katoren
Het beroemde boek Koning van Katoren van Jan Terlouw komt zaterdag 25 januari als avontuurlijke familiemusical voor kinderen vanaf 8 jaar op de planken. Het verhaal wordt gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Kruistocht in Spijkerbroek.

Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, wordt het land bestuurd door zes zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken.
Voorafgaand aan de voorstelling kan er in de foyer lekker gesmuld worden tijdens de Pannenkoekenparty!

Een Halfje Purper

Zaterdagavond 25 januari staat Een Halfje Purper in de Passagezaal. Purper-voorman en theatermaker Frans Mulder heeft voor bijna de hele Nederlandse theaterwereld teksten geschreven. Maar waar is al dat materiaal gebleven, vroeg Diederick Ensink zich af. Een groot deel bleek op Frans zijn zolder te liggen. Diederick vond een schat aan beeldschone en geestige liedjes en conferences, die Frans onder anderen voor Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal schreef. Ingrediënten in overvloed voor een avond topamusement. Maar eerst moet Frans nog even met zijn hond overleggen.
Na afloop van de voorstelling is er een gezellige afterparty met muziek van Maurice Mulderij.

 Woezel en Pip

De vrolijke hondjes gaan zondagmiddag 26 januari in deze gezellige familieshow vol vrolijke liedjes en dansjes op een nieuw avontuur. Woezel en Pip zijn benieuwd hoe het is om groot te zijn. Ze kunnen niet langer wachten en glippen stiekem de nieuwe tijdmachine van de Wijze Varen binnen. Samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie gaan ze op avontuur. Bam, boem, knars, zoem… als dat maar goed gaat.
Na de voorstelling is de pret nog niet voorbij en kan er geknuffeld worden met de levensgrote pluchen Woezel en Pip bij de Meet & Greet. Ook wordt er geschminkt, geknutseld en staat er een springkussen.

Voor meer informatie over het theater weekend klik u hier. 

Kaarten zijn te reserveren via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord