Column

Bavo: Breekt het licht door?

De verkiezingscampagne was anders dan normaal. Iedereen gaf iedereen gelijk. En dat was wel bijzonder. Bavo voelde aan z’n water dat er iets broeide. Maar wat. En toen, als donderslag bij heldere hemel, gebeurde het. Tijdens het Tamboerdebat, leek CDA-wethouder Giethoorn uit de bocht te vliegen. De domme, oerdomme SP, wilde ons Bethesda inruilen voor een elders in Drenthe te bouwen topklinisch ziekenhuis. Schande SP, driewerf schande. Met deze politieke eruptie leek het CDA een nieuwe politieke lijn uit te zetten. Het einde van de stille diplomatie?

Bavo had het goed voorvoeld. Vanaf nu was het wachten op de volgende uitslaande brand.
Die tweede politieke uitbarsting liet niet lang op zich wachten. Deze werd veroorzaakt door de mevrouw van Treant. Met een “zachte G” wilde zij het leeglopende Emmer slagschip opvullen met Hoogeveense kinderkopjes. De SP zag haar kans schoon. SP Jutta riep om een lawaaidemonstratie.
Op dat moment kreeg Bavo een déjá vu, het Tamboer verkiezingsdebat.
Jutta zag hier een kans om de uithaal van Eric in de Tamboer, om te zetten in een prachtige omhaal, in de bovenhoek. We gaan lawaai maken, en het CDA gaat mij volgen. CU volgde ook, slaafs als altijd. Het duurde even, maar zelfs GB kon nu niet achter blijven. Jutta glimlachte, de wraak was zoet. En ook de oppositiepartijen, de VVD schoorvoetend, gingen achter de SP de Koppeling over.

En nu graag uw aandacht voor de volgende serie opmerkingen en vragen, opgetekend tijdens de raadsvergadering van 17 mei. Aan de orde was de IJsbaan/zwembad combinatie.
-Waarvoor heeft het College die € 350.000 nu nodig?, en was dat geld al uitgegeven? En waaraan dan? Waarom staat er niets in het raadsvoorstel? Dit IJsbaan/zwembadproces is volslagen onduidelijk. Onze inwoners willen er nadrukkelijk bij worden betrokken. Wij willen de burgers meenemen in dit proces. Er bestaan grote zorgen bij de burgers. Laten we nu geen beslissing nemen over dit voorstel, dat kan later wel. Wij als Raad moeten worden meegenomen in dit traject. Dit hele proces is niet transparant, niet open. Geheimhouding?, willen we niets van weten. Het hele proces is een gebrekkig proces geweest.

U begrijpt het. Dit waren overduidelijke signalen uit de Raad.
Het “stille diplomatieke” communicatiebeleid met Treant werd overboord gekieperd.
Het domweg kritiekloos volgen van het College voor een geldverslindende IJsbaan/zwembad combinatie lijkt voorbij. Zelfs GroenLinks wil geen geld beschikbaar stellen voor verdere uitwerking.
Bavo had het nu over Bethesda en de IJsbaan. Maar het proces van afkeer is al wat langer gaande.
College en Raad leken het gebrek aan openheid en transparantie tot een kunst te hebben verheven.
De Hoogeveense burgers zijn het zat. Heeft de Raad het licht gezien?
We gaan het zien.

7 gedachten over “Bavo: Breekt het licht door?

  • Zo te lezen nog steeds niet, maar we wachten af. De meeste gelukzoekers bij de pvda hebben afgehaakt.D66 hgv ok, landelijk smerige ratten alleen voor de poen.GL hgv ok landelijk afgeserveerd , Ineke van Gent burgemeester Schiermonnikoog, Liesbeth van Tongeren als wethouder in den Haag,Tja en de VVD Hoogeveen plaatselijk ok, maar landelijk vieze smerige rattenprijken liegen en bedriegen!

  • Ik luister momenteel mee met de Raadsvergadering op Radio Hoogeveen. De Raad spreekt over de herstructurering van Alescon, de sociale werkplaats. Ik hoor de Raad vragen om goed te worden “meegenomen” in het proces van afbouw/herstructurering van de nieuwe NEZ(is de nieuwe Alescon). Dat is precies wat ik lees in de column van Bavo. De Raad heeft hier nu het derde onderwerp waarbij men in het proces goed wil meedoen. Dus eerst Bethesda, toen de IJsbaan, nu Alescon. Breekt het licht nu inderdaad door???

      • Waar kan ik dat lezen dan eppo123?
        Je kan ook natuurlijk gewoon antwoorden! :p

  • Wie of wat is Bavo, mi een bejaarde Vvder, , goed op de hoogte met de plaatselijke politiek.

Geef een reactie