VVD ziet het liefst ook een vuurwerkverbod in Hoogeveen

Hoogeveen –De VVD Hoogeveen gaat volgende week donderdag een motie indienen tijdens de raadsvergadering. Hierin staat dat de VVD Hoogeveen het liefst ziet dat het college er alles aan gaat doen om de overlast die een gedeelte van de bevolking ondervind van vuurwerk stevig in te perken.

Vooral het persoonlijk leed en materiële schade staat de VVD Hoogeveen sterk tegen. Vanmiddag kwam naar buiten dat landelijk  de VVD en CDA een verbod steunen op de verkoop van knalvuurwerk en vuurpijlen, wanneer het kabinet daarmee komt. De partijen hadden eerst een ander standpunt binnen de discussie over het consumentenvuurwerk. Het kabinet kondigde vrijdag al aan dat consumentenvuurwerk verder aan banden wordt gelegd. Zo’n verbod ligt zeker binnen de VVD gevoelig.

Deel dit bericht!

7 gedachten over “VVD ziet het liefst ook een vuurwerkverbod in Hoogeveen

 • 14 januari 2020 om 14:21
  Permalink

  Hoeveel procent ondervind overlast van vuurwerk dan? En is het niet zo dat de meeste overlast wordt gegeven door illegaal vuurwerk? Los van dit, hoe denken ze dit te gaan handhaven?

 • 14 januari 2020 om 14:32
  Permalink

  Het is nogal simpel.. vanaf half november ging het hier al los… elke avond wel meerdere keren vuurwerk gehoord, niet dat gewone vuurwerk, nee, leken wel bommen, zo hard, maar goed, punt is gewoon dat men denkt dat een paar weken voor de jaarwisseling alles kan en mag…
  Hondenbezitters kunnen in december niet eens fatsoenlijk de hond uitlaten.
  Je zal maar hulpverlener zijn, je krijgt vanalles voor de voeten gegooid, brandje blussen, lijkt wel oorlog zo gaat het er aan toe.
  Tis van de zotte dat ziekenwagens begeleid moeten worden door politie, alleen al omdat men denkt dat alles kan en mag en men leuk denkt te zijn, totdat het moment…

  Dat moment is aanstaande, compleet vuurwerkverbod, jammer voor degene die het netjes houden, maar op deze manier is oud en nieuw geen traditie meer…. oud en nieuw is heden ten dage, bommen gooien naar alles wat beweegt en dan kan je er op wachten dat er een verbod komt.

  • 17 januari 2020 om 09:21
   Permalink

   Jemig Flippo, half november al? Waar was dat dan? Ik heb gewoon elke dag rustig mijn hond uit kunnen laten hoor, geen enkel probleem.

   Of ben je een beetje aan het overdrijven?

   • 21 januari 2020 om 11:46
    Permalink

    Beetje overdreven denk ik. Hij heeft teveel op tv gezien denk vanuit de randstad. Antwoorden doet hij niet!

 • 20 januari 2020 om 15:11
  Permalink

  Opinie Vuurwerk

  Terwijl er plannen zijn om drugs te legaliseren, laait de discussie over een vuurwerkverbod op. Ook in Hoogeveen. Blijkbaar wil de overheid zware overlast op verschillende wijze aanpakken. Het geeft eigenlijk aan dat de overheid hier geen goed raad mee weet. In Hoogeveen volgt de VVD het landelijk beleid en wil een compleet verbod op vuurwerk.
  Dat is me te kort door de bocht. Dat werkt niet. Wie heibel wil maken vindt als er niets veranderd wel andere wegen om de boel te verstieren en vuurwerk in buitenland te kopen. Vuurwerk is bovendien niet alleen knallen, maar een traditie en vuurwerk afsteken op Oud
  en Nieuw verbindt mensen, waaronder families en vrienden en is een uiting van feestvreugde. Waar ik me erg zorgen om maak is de in mijn beleving de in de laatste decennia toenemende stroom van gevaarlijk knalvuurwerk en de opslag hiervan. Fnuikend blijven de asociale typen die anderen (fietsers, wandelaars, werkers, hulpverleners) met vuurwerk bekogelen en soms verwonden/doden. Overigens kan hierbij ook drank en drugs ook een rol spelen. Het organiseren van een groot vuurwerkshow door de locale overheid zou ook een goede geste zijn. Maar belonen alleen is niet voldoende: er moet ook een duidelijke streep worden getrokken: hoger straffen. Verscherpte opsporing, grenscontrole en meer blauw op straat.

  Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

  • 21 januari 2020 om 11:49
   Permalink

   Waar zie jij een vuurwerkshow voor je in Hoogeveen waar iedereen veilig kan komen en kan zijn om twaalf uur s’nachts met kleine kinderen. En wie gaat dat betalen en doen?

Geef een antwoord