Onderzoek uitgevoerd naar de visstand na bijtincident recreatiegebied Schoonhoven

Hollandscheveld – Maandag is er  een onderzoek uitgevoerd naar de visstand in de zwemplas op recreatiegebied Schoonhoven. Dit na aanleiding van het bijtincident afgelopen zomer dat naar alle waarschijnlijkheid door een snoek is veroorzaakt.

Het onderzoek is gedaan door een Ecologisch adviesbureau voor onderzoek en advies op het gebied van landschap, natuur en milieu. Met een bootje en grote netten is in de plas gevist waarna  er vervolgens is  gekeken naar de hoeveelheid en diverse soorten vissen die in de plas leven. Na meten en wegen zijn de vissen  weer terug gezet in het water.

Met de gegevens die maandag zijn ingewonnen kan het inventariseren en monitoren van flora en fauna in de zwemplas beginnen. De huidige visstand zegt  iets over kwaliteit van het (zwem)water in de recreatieplas. De resultaten van dit onderzoek worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Wel wisten de onderzoekers een mooie snoek te vangen. En dat zegt nu al wat over de kwaliteit van het water. Snoek hoort nu eenmaal bij een gezonde en natuurlijke onderwaterwereld!

Buitengewoon zeer kleine kans dat je gebeten wordt door een snoek

Na het bijtincident wat hoogstwaarschijnlijk door een snoek is veroorzaakt afgelopen zomer zijn er geen meldingen meer geweest. De melding van afgelopen zomer was dan ook de eerste en laatste melding van een beet van een snoek in de zwemplas die in 1972 is aangelegd. Hoe gevaarlijk is een snoek voor zwemmers? Het antwoord is simpel volgens deskundigen: niet. Er is een buitengewoon zeer kleine kans dat je als mens gebeten wordt door een snoek.

 

 

Foto: ©Schonewillefotografie

Deel dit bericht!

Geef een reactie