Algemeen

Thema-avond ‘autisme, wat nu..?’ op 21 januari

Op dinsdag 21 januari vindt de eerste thema-avond van het Autismecafé Hoogeveen plaats in de Bibliotheek Hoogeveen. Het thema is ‘autisme, wat nu…?!’ en het onderwerp wordt toegelicht door medewerkers van Scauting en het Autisme Expertise Netwerk Drenthe.

 

Het programma van de eerste avond ziet er als volgt uit: twee medewerkers van Scauting geven kort informatie over autisme in het algemeen. Via een PowerPoint presentatie worden de belangrijkste kenmerken van autisme besproken. Daarna komt de waarde van een sociaal netwerk voor mensen met autisme aan de orde. Dit is van belang zowel voor ouders van kinderen met autisme als voor volwassenen met autisme. In de presentatie is ook aandacht voor de verschillende instanties in Hoogeveen die ondersteuning en begeleiding kunnen bieden aan mensen met autisme en hun omgeving.

Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Er is ruimte voor het delen en uitwisselen van ervaringen en tips door bezoekers. Heeft u voorafgaand aan de bijeenkomst al vragen, dan kunt u deze stellen via de website www.autismecafehoogeveen.nl

 

De diagnose autisme wordt steeds vaker gegeven en veel mensen blijven daarna met vragen rondlopen. De thema-avonden zijn bedoeld als trefpunt zodat gelijkgestemden kunnen ervaren dat ze niet de enige zijn, er begrip is voor de situatie en men ervaringen kan uitwisselen. Familieleden, vrienden en mensen die beroepshalve met autisme te maken hebben, zijn van harte welkom op de thema-avonden.

 

Doel van het Autismecafé is o.a. om meer begrip te creëren, informatie uit te wisselen en autisme beter op de sociale kaart van Hoogeveen te zetten. Het programma voor de vijf thema-avonden in 2020 is te vinden op de website www.autismecafehoogeveen.nl. De avond op 21 januari vindt plaats in de Bibliotheek Hoogeveen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Deelnemen kan zonder aanmelding vooraf. De entree is gratis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: