Sport

HHV wint derby

Afgelopen zaterdag mochten HHV uit Hollandscheveld en Thrianta uit Hoogeveen het tegen elkaar opnemen, een echte derby stond dus op het programma. Op papier leek dit een spannende wedstrijd te worden, zowel HHV als Thrianta hadden enkel nog verloren van EKC Nääs. Ze begonnen beide de wedstrijd dan ook met 6 punten.

 door Janique Zomer.

De wedstrijd werd in gefloten door scheidsrechter de heer van Dijk om 19.15 uur. In de aanval van HHV begonnen Richard Botter, Arno Hoogeveen, Sanne Schiphof en Janique Zomer. In de verdediging van HHV begonnen Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en Birgit Strijker. De eerste twee doelpunten vielen snel daarna in het voordeel van Thrianta. Vervolgens was het Jarno Hein die het eerste doelpunt voor HHV op het scorebord wist te zetten. Direct daarna viel ook de treffer voor Thrianta weer en zo werd de stand 1-3. Vanaf dat moment wist HHV aan te haken bij Thrianta, na 2 treffers op rij was de stand weer 3-3. De doelpunten vielen daarna aan beide kanten even vaak en zo werd de stand 5-5. Vanaf dat moment was het Thrianta dat de grip op de wedstrijd een beetje verloor, welke HHV direct over nam. HHV wist door middel van Richard, Jarno en Stef 4 doelpunten op het scorebord te zetten. HHV nam de voorsprong met een stand van 9-5. Tot aan de rust wisten HHV en Thrianta nog bijna even vaak te scoren, HHV wist nog 6 keer de korf te vinden en Thrianta nog 5 keer. Het leek erop dat Thrianta haar grip op de wedstrijd weer teruggevonden had. De beide teams zochten de kleedkamers op met een stand van 15-10.

 

Trainer/coach van HHV gaf aan dat hij vond dat zijn team al een mooie voorsprong had bereikt maar dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. HHV moest de goede kansen blijven kiezen en de puntjes op de i blijven zetten, zo zou de wedstrijd worden gewonnen.

 

Na de rust was HHV dat haar voorsprong weer wist te vergroten, zij wisten tweemaal te scoren (stand 17-10). Vanaf dat moment was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld. Thrianta wist de voorsprong van HHV nog eenmaal te verkleinen tot 5 punten verschil, maar dichterbij kwamen zij niet meer (stand 18-13). Daarna was het HHV dat weer 4 keer op rij wist te scoren en zo werd de spanning uit de wedstrijd gehaald. Met een stand van 22-13 wist Thrianta weer eenmaal te scoren. Vervolgens was het HHV dat nog 3 keer de korf wist te vinden, stand 25-14. Uiteindelijk was het Thrianta die in de laatste fase van de wedstrijd het vaakst de korf wist te vinden. Beide teams legden hun laatste energie nog in de wedstrijd en de scheidsrechter floot af met een stand van 27-21.

 

Het tweede team van HHV moest aantreden tegen De Parabool 5, zij wisten de wedstrijd te winnen met 22-16.

 

HHV 1 treed volgende week aan tegen DIO 1 om 17.45 uur in Hollandscheveld. HHV 2 treed volgende week om 16.30 uur aan tegen OKO/BIES 3 in Hollandscheveld.

Thrianta 1 treed volgende week om 20.00 uur in Wolvega aan tegen SIOS/Jumbo. Het tweede team van Thrianta had afgelopen zaterdag een rustdag, zij mogen volgende week weer aantreden tegen Elko 2 om 16.35 uur.

 

Geef een reactie