Heren Kwiek verslaan koploper

De heren van Kwiek moesten afgelopen zondag aantreden tegen de koploper uit Stiens. Door de dubbele competitie was dit de derde ontmoeting tussen beide teams. Vorige wedstrijden werden beide met één punt verschil verloren. Hierdoor waren de heren vandaag gebrand op de overwinning.
De verdediging van Kwiek stond vanaf de eerste minuut als een huis. Er werd enorm hard gewerkt waardoor FHC er voor geen mogelijkheid door kwam. Ook Ronnie Kroezen, de keeper was onmogelijk te passeren. De voorsprong werd direct gepakt door Kwiek en deze hebben zij niet meer losgelaten. Af en toe was de aanval nog rommelig waardoor niet alle kansen werden benut. Wel kon Gaith Tnesh door een snelle break de keeper prachtig passeren doormiddel van een lobje. Michael Bodegraven kwam in de linkerhoek meerdere malen tot schot die leiden tot doelpunten van de heren. De heren gingen rusten met 10-5 een voorsprong die meer dan verdiend was.
De tweede helft begon minder voorspoedig dan de eerste. De verdediging stond niet zo als in de eerste helft. Ook scorend liep het stroef. Hierdoor kon FHC terugkomen tot 11-10. Toch hielden de heren van Kwiek het hoofd koel, de verdediging kwam op orde. Kwiek liep weer uit. Pascal Klaassens zette vanaf de middenopbouw de lijnen uit hierdoor kon Matijs van Veen een aantal keer scoren voor open doel. De heren hebben als team een super prestatie geleverd waar zij trots op mogen zijn!