Sport

Gedegen wedstrijd in Hoofdklasse competitie ZPC Hoogeveen

Bij de derde ronde van de competitie in de hoofdklasse is het ZPC gelukt de geweldige vijfde plaats die de club momenteel bezet vast te houden.In het thuisbad “de Dolfijn” werd er gestreden tegen competitie partners ORCA uit Leeuwarden en “de Dinkel” uit Denekamp.

Deze beide ploegen staan in de top achttien achter ZPC en dat zal na deze ronde niet veranderd zijn.

Na bijna twee weken vakantie tijdens de feestdagen had de groep de trainingen 2 januari weer opgepakt.

Gedreven als altijd stond de groep na een training in de morgen en een lunch (die goed verzorgd was) aan de start, wat resulteerde in een verbetering van een minuut ten opzichte van vorig jaar.

Alle inschrijftijden bij elkaar opgeteld maakt dat er een eindscore voorspeld wordt, die dan wordt vergeleken met de gezwommen tijden van vorig jaar en die was 59 seconden beter.

Vooral bij de jonge zwemmers is Hoogeveen veel beter dan veel andere teams in deze hoofdklasse en zij pakken samen heel veel punten.

Verder heeft de ploeg bij elke leeftijd zeker twee hele goede zwemmers en bij sommige leeftijden zijn dat er wel vier of vijf wat maakt dat de verdeling in de te zwemmen afstanden makkelijker wordt.

Bij de dames is dat echter niet het geval en daar zijn het Wiktoria Redzimska en Alinda Dingshoff die beide alle vijf afstanden moesten zwemmen.

Dit deden ze wederom fantastisch en de kunst is dan om je energie zo te verdelen dat je op alle afstanden in de buurt van je p.r. blijft zwemmen.

Wiktoria kwam zelfs nog aan een paar nieuwe  p.r ’s toe en dat was heel netjes.

Alinda zwom bij de laatste estafette 4 x 100m wisselslag de vlinderslag en zette daar nog een hele knappe 1.01. op de klok.

De jeugdcategorie, onder deze dames leeftijd, heeft iets meer zwemsters en daarvan zou er natuurlijk één bij de dames mee kunnen zwemmen, maar dan moet het programma dit wel toelaten.

Vandaag echter stond de zware 200m vlinderslag en de 200m wisselslag op het programma en omdat sommigen dat nog nooit hadden gezwommen wisten we niet wat we hiervan konden verwachten.

Dominique Dingshoff en Mirthe Schenkel deden dit voor het eerst en kwamen hier goed door heen met acceptabele tijden.

Moeilijk om zo’n afstand voor het eerst te gaan zwemmen, omdat je niet weet wat je kunt verwachten en dus qua indeling dit lastig is.

Geef een reactie