Alfa-college 4e op ranglijst beste MBO van Nederland 

Groningen/Hoogeveen: Het Alfa-college staat opnieuw in de top van beste mbo-instellingen in Nederland, volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2020. Met de vierde plaats op de ranglijst van mbo-scholen is het Alfa-college daarnaast de beste brede mbo-opleider van Noord-Nederland.

 In Hoogeveen zijn de opleidingen tandarts-, dokters- en apothekersassistent (Medisch assistenten),

in het vakgebied Zorg, aangemerkt als beste van Nederland.

Wim Moes, voorzitter College van Bestuur: “We zijn enorm trots op dit mooie resultaat. Het bevestigt ons dat we de goede dingen doen. Voor de regio op een hele praktische manier vakmensen opleiden voor – maar ook vooral in – de beroepspraktijk. En dat onze studenten daar enthousiast over zijn. We blijven investeren in innovatief onderwijs, samen met het bedrijfsleven en onze partners in de regio.”

Anna, 17 jaar, student Alfa-college: “Op het Alfa-college krijg je persoonlijke begeleiding van docenten om je diploma te halen. En ze zijn er ook voor je bij andere dingen als het nodig is.”  Volgens Ashwin, 21 jaar, student Alfa-college: “Ik vind het leuk dat we werken aan echte opdrachten van bedrijven en dat we dingen met en voor bedrijven oplossen.”

Top opleidingen
In totaal zijn 31 opleidingen van het Alfa-college aangemerkt als topopleiding (75 punten of meer in de Keuzegids). In Hoogeveen zijn de opleidingen tandarts-, dokters- en apothekersassistent (Medisch assistenten), in het vakgebied Zorg, aangemerkt als beste van Nederland. Naast opleidingen in de Zorg mogen ook opleidingen in de Haarverzorging, Installatietechniek en Elektrotechniek in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg zich een topopleiding noemen.

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.

 

Een gedachte over “Alfa-college 4e op ranglijst beste MBO van Nederland 

  • 5 februari 2020 om 06:27
    Permalink

    Goedendag,

    Met spoed op zoek naar een lening? Wilt u uw rekeningen betalen en onroerend goed kopen (investeringsleningen) / bouwkrediet? Ik kan u 24 uur goedkeuring van de lening garanderen. Wij zijn een beleggingsmaatschappij van wereldklasse die allerlei financiële diensten aanbiedt met flexibele terugbetalingsvoorwaarden en een tijdige sluitingschema. Neem contact met ons op via e-mail voor gedetailleerde informatie. Email- ericbarry1078 @gmail.com Bedankt.

Geef een reactie