Sylvestercross oudejaarsdag in Soest

Elk jaar gaan er een paar bikkels van HAC’63 op de laatste dag van het jaar naar Soest om mee te doen aan de zeer zware cross daar.

Dit jaar was dat niet anders. Om 10.25uur begon de eerste wedstrijd voor Hac’63 met een wedstrijd van de meisjes junioren C voor Milou Karssies. Het was behoorlijk koud nog maar dat deerde de meiden niet. In een groot deelnemersveld had Milou een hele nette start. Er werd een ronde van 2km afgelegd met daarin stukken bospad met veel glooiingen en bochtenwerk. Aan het begin en eind van de ronde mochten ze zwoegen door zwaar mul zand. Het was een heftig parcours. Dat was ook goed te zien aan de deelnemers. Milou liep een zeer sterke race en eindigde als 24e van de 70 algemeen.

Om 11.30uur was het de beurt aan Wouter de Roo om dit rondje 2x af te leggen bij de jongens B. Met een fantastische start begon hij de race. Hij wist zijn positie in het veld goed vast te houden en liep geconcentreerd en overtuigend naar een hele goede 14e plek van de 60 algemeen.

Na de middag kwamen eerst de heren en daarna de dames voor de korte cross aan de beurt. Beide afstanden waren een korte en een lange ronde, totaal 3,2km. Bij de heren liep Erik Leusink een zeer sterke en solide race. Bij de dames deed Iris Velting eigenlijk hetzelfde.

Als klapper van de dag hadden we nog de heren die maar liefst 10,4km (2 korte en 4  lange rondes) moesten afleggen. Job IJtsma ging deze uitdaging aan. Het was voor Job een hele zware wedstrijd. De afstand net iets langer dan hij normaal loopt en hele sterke en meer ervaren mannen. Toch liep hij de race uit en zeker niet onverdienstelijk. Hij eindigde als 41e van de 86, mooi bij de 1e helft dus. Weer een ervaring rijker kon iedereen naar huis. Mooie wedstrijden om naar te kijken en mooie prestaties om het jaar mee af te sluiten.