112/Misdaad

Hoogevener dreigt woning te verliezen door voorarrest

Assen/Hoogeveen: Tijdens een pro-formazitting bleek dat een 31-jarige inwoner van Hoogeveen al vier maanden in voorarrest zit op beschuldiging van bijna 40 inbraken of pogingen daartoe. De misdrijven werden gepleegd in een tijdsbestek van 14 maanden in 2018/2019 en vonden plaats in Hoogeveen, Coevorden, Westerbork en Hardenberg.
Onder andere contant geld, electronica en gereedschappen werden buitgemaakt door inbraak in campers, caravans en bedrijven, aldus het Openbaar Ministerie. Het was al weer de derde keer dat de zaak voor de rechter kwam omdat het wachten is op een psychologisch rapport dat ook nu nog niet klaar bleek. De verdachte vroeg voor de derde keer om vrijlating tot aan de feitelijke behandeling van de zaak, die nu gepland staat voor 31 maart 2020, want de bank dreigt zijn huis te verkopen omdat hij door zijn hechtenis niet is staat is om zijn hypotheek te betalen.
Het O.M. is tegen het ontslag van voorarrest vanwege het grote aantal van misdrijven waarvan de man wordt beschuldigd. Dat werd gesteund door de rechter.

Een gedachte over “Hoogevener dreigt woning te verliezen door voorarrest

Geef een reactie