Amusement

The Bluebettes En het Nieuwjaarsconcert in De Tamboer

Hoogeveen – Vrijdag 10 januari staan The Bluebettes in De Tamboer.  De vijf dames uit deze vrouwenband zijn allen geboren en getogen in de jaren ’70 en ’80, maar hun hart ligt bij de muziek uit de sixties.

Best of the Sixties

De keuze voor de nummers die ze spelen baseren ze op onderbuikgevoel, kippenvel en dansdrang. Het belooft een heerlijke show vol hartverscheurende country, opzwepende rock-‘n-roll en tijdloze soul van groepen als The Supremes en The Ronettes. De prachtige liedjes, humor en herkenning zorgen nog minstens een week lang voor een glimlach op ieders gezicht!

TheBluebettes-c-J-Kraayvanger

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

Nieuwjaarsconcert door Orkest van het Oosten in De Tamboer

 Hoogeveen – Vrijdag 11 januari luidt het Orkest van het Oosten het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsconcert in De Tamboer. Tijdens de avond wordt er virtuoze opera en muzikaal ontroerend ballet gebracht. Voor de opera treedt de Israëlische zangeres Hila Fahima aan, dé ontdekking onder de coloratuursopranen van de afgelopen jaar. Het Orkest van het Oosten speelt Het Zwanenmeer van Tsjaikovski onder leiding van dirigent Thomas Jung. 

Met Hila Fahima en Thomas Jung

Virtuoze opera

Hila Fahima, Israëlische sopraanzangeres, heeft menig operatheater veroverd met een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte. In 2015 maakte Hila haar debuut aan de Wiener Staatsoper, waarbij ze door de critici werd geroemd als ‘de verrassing van de avond’. Tijdens het Nieuwsjaarconcert vult Hila Fahima de eerste helft van de avond met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Met evergreens als Caro nome uit Verdi’s Rigoletto, Una voce poco fa uit Il barbiere di Siviglia van Rossini en de halsbrekende poppenaria uit Offenbachs Les contes d’Hoffmann.

 

Ontroerend ballet

De avond zal niet alleen gevuld zijn met opera: na de pauze is het woord aan ballet. Aanstormend dirigent bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen, Thomas Jung, heeft in beide genres al onschatbare ervaring opgedaan. Hij leidt het Orkest van het Oosten in één van Russisch meest bekende balletten van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat men moeiteloos wordt meegesleept in dit ontroerende sprookje.

Orkest-van-het-Oosten-c-Laura-Isselhorst

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Geef een reactie