Anita van Nimwegen nieuw lid Raad van Toezicht Alfa-college

Hoogeveen  – de Raad van Toezicht van het Alfa-college heeft Anita van Nimwegen per 1 januari 2020 benoemd als nieuw lid met de portefeuille financiën. Zij neemt de plaats in van Louwe Dijkema, die na twee periodes van vier jaar statutair niet herbenoembaar is.
Anita van Nimwegen is 53 jaar en woonachtig in Groningen. Zij is momenteel werkzaam bij Caparis NV in de functie van directeur bedrijfsvoering/ plaatsvervangend bestuurder. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van de stichting Exodus Noord en Oost Nederland.
Na haar opleiding HEAO-bedrijfsinformatica aan de Hanzehogeschool heeft zij verschillende vervolgopleidingen gedaan waaronder de postdoctorale opleiding Master in General Managent aan de AOG.
De functie van lid van de Raad van Toezicht van het Alfa-college spreekt Anita van Nimwegen bijzonder aan: “ Ieder mens heeft talent. Studerenden en werkenden kunnen bij het Alfa-college dit talent ontdekken, ontwikkelen en uitbouwen om uiteindelijk met hun talent een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Werk doen  waar je goed in bent geeft voldoening en vormt daarmee een belangrijke basis om duurzaam inzetbaar te blijven in de maatschappij. Het spreekt me aan dat het Alfa-college zo bijdraagt aan de versterking van de noordelijke regio en gekozen heeft om bij te dragen aan de circulaire, gezonde en inclusieve samenleving. Graag draag ik vanuit een toezichthoudende rol mijn steentje bij aan deze strategische keuzes. “
////
Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord