Geen maatregelen rotondes

Hoogeveen – Het college ziet geen reden om verkeersveiligheidsmaatregelen te treffen voor de rotondes in de Mr. Cramerweg in Hoogeveen. Dat antwoordt het college op vragen van de fractie van het CDA in de gemeenteraad.

Volgens het CDA zijn daar de afgelopen tijd meerdere ongelukken gebeurd. Maar het college stelt dat de officiële ongevallencijfers op beide de rotondes sinds 2014 geen ongelukken laat zien. ‘Als hier wel ongevallen hebben plaatsgevonden, zijn ze niet officieel geregistreerd. Maar ook via andere kanalen hebben we hierover geen signalen gekregen’, aldus het college.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Geen maatregelen rotondes

 • 8 januari 2020 om 23:13
  Permalink

  Waarom is er eigenlijk geen weg belijning in krakeel bij de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers? Het valt mij op dat dit het gevaarlijker maakt voor voetgangers en fietsers.
  Het valt mij op dat dit nooit terug gekomen is sinds het 30 km/zone geworden is (wat volgens mij niet gehandhaafd word omdat het niet volgens de regels aangelegd is) , Wellicht is dit gedaan om de mensen wat voorzichtiger te laten rijden (wat niet gebeurd) Het dan doelbewust onduidelijk gemaakt word.

  Dat is wel een beetje het woordje van de laatste tijd “niet gehandhaafd en laten we nieuwe regels bedenken die ook niet gehandhaafd (kunnen) worden”

  • 10 januari 2020 om 10:35
   Permalink

   Hoezo is het niet volgens de regels aangelegd dan? Het plaatsen van een zone 30km/h bord is al voldoende.

   Verder valt het mij op dat heel veel automobilisten geen richting aanwijzer gebruiken bij het verlaten van een rotonde. Ga daar maar eens hard op handhaven. €95 boete. Dan kun je op één dag, bij één rotonde, al flink binnenharken.

Geef een antwoord