Amusement

Bordje Cultuur: De stress van de herder

Op zondag 19 januari is er weer Bordje Cultuur. Deze middag kunnen de bezoekers genieten van een heerlijke Drentse lunch. Vervolgens is de documentaire De stress van de herder te zien.

De stress van de herder

In De stress van de herder neemt documentairemaker Henk Dokter de kijker mee naar de schitterende omgeving van de Drentse-Friese heide met meertjes en graslanden. Emotie, passie en spanning van de herder en de dieren zijn het speerpunt in deze film.

Schaapsherder Catrinus Homan

Herder Catrinus Homan is deze middag zelf aanwezig om een persoonlijke noot toe te voegen. In de film laat Catrinus vol passie zien welke werkzaamheden hij verricht om de natuur en de kudde gezond te houden. Je zou kunnen denken dat de herder een prachtig en rustig leven heeft, maar al snel wordt duidelijk dat stress de herder belaagt. Dit moeilijke proces komt in schril contrast te staan met het in eerste instantie jaloersmakende beroep van herder.

 

Entree: € 18,50. Kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheek en bij theater De Tamboer.

 

Datum: 19 januari, 12.45 uur

Locatie: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

 

 

Bordje Cultuur

Een keer per maand op zondagmiddag (van 13.00 tot 15.00 uur) kun je genieten van een lunch, een drankje èn een culturele activiteit.

 

Uitgebreide informatie over het programma op www.bibliotheekhoogeveen.nl

foto: Biliotheek Hoogeveen

 

Geef een reactie