Darttoernooi Nieuweroord groot succes

Afgelopen vrijdag, 3 januari, werd in Dorpshuis de Vuurkorf te Nieuwerood het sportieve jaar direct in gegooid met het jaarlijkse darttoernooi. Al snel bleek dat het vele reclame maken en een aanpassing van het prijzengeld succes op ging leveren. Met maar liefst 84 deelnemers werd er om 19.00 uur dan ook gestart in 21 poules van 4 deelnemers. Na de poulefase werden de deelnemers opgesplitst in een winnaars- en een verliezersronde.

Na diverse hoogstaande partijen kwam uit de verliezersronde een finale tussen Jan Vos en Marcel Oosting tot stand. In deze finale werd een zeer hoog gemiddelde behaald en trok eerstgenoemde met goed uitgooien aan het langste eind (3-1). Jan Vos, woonachtig in Capelle aan den IJssel, had dus met succes de lange reis naar het hoge noorden gemaakt.

In de winnaarsronde kwam er na de knokouts een finale tot stand tussen Wilco Kwant en Rick Derks. Dat deze mannen niet voor niets in de finale stonden lieten ze vanaf de start van de finale zien. Menig tv darter gooit minder dan deze mannen. In de finale waar best of 7 werd gespeeld trok Wilco Kwant aan het langste eind. Wilco Kwant, welke 2 jaar geleden ook al winnaar van het toernooi werd, won de wedstrijd met 4-2.

Voor de hoogste uitgooi werd net als andere jaren weer een fles Berenburg aangeboden door Dorpshuis de Vuurkorf. Deze prijs genomen door Wim Kroezen met een hoogste uitgooi van 132.

Namens de VVV willen wij alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en in het bijzonder toernooileider Michael Lie Ten hartelijk bedanken. Zonder jullie was dit toernooi geen succes.

Volgend jaar zal het toernooi op vrijdag 8 januari plaatsvinden. Wij hopen iedereen dan uiteraard weer terug te zien!

V.l.n.r. Erik Kip (Voorzitter Dartcommissie), Jan Vos (winnaar verliezersronde) en Wilco Kwant (Winnaar winnaarsronde).

Deel dit bericht!

Geef een antwoord